Ege'de Son Söz

İYİ Parti’den ‘Özgener’ yorumu… Seçimi nasıl etkiler?

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması halinde onu destekleyeceği yönündeki iddiaları değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “İzmir için çok önemli simalarından biri. Dolayısıyla Mahmut Bey'in adaylığı İzmir'deki yerel seçimleri sadece güçlendirir. İzmir’e ayrı bir renk katar. Ben aday çıktıktan sonra doğal olarak sadece kendimi desteklerim” dedi.
İYİ Parti’den ‘Özgener’ yorumu… Seçimi nasıl etkiler?
Haberler / Politika
17 Ekim 2023 Salı 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler genel seçimlere çevrilmişti.  

Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti bir araya gelerek 6’lı Masa ittifakını oluştururken, seçimlerin muhalefet adına kaybedilmesi sonrası ise masa da dağılımlar yaşanırken, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’yi açıklamıştı.

Özlale’nin açıklanmasının ardından ise birçok iddia ortaya atılırken, iddiaların başında ise İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması halinde ‘Özgener’i destekleyecek’ söylentileri olmuştu.

SEÇİMLERİ GÜÇLENDİRİR
İddialarına yanıt veren Özlale ise Özgener’e çok büyük saygı duyduğunu dile getirirken,  “Mahmut Özgener benim için sadece İzmir Ticaret Odası Başkanı değil, bir ağabey… Siyasete girmeden önce de sık sık görüştüğüm, görüşlerine çok saygı duyduğum, İzmir için çok önemli simalarından biri. Dolayısıyla Mahmut Bey'in adaylığı İzmir'deki yerel seçimleri sadece güçlendirir. İzmir’e ayrı bir renk katar. Ben aday çıktıktan sonra doğal olarak sadece kendimi desteklerim.  Ama Mahmut Bey de kendisi de bilir. Kendisini çok büyük bir sevgi ve saygı duyarım. Eğer o da aday olursa o zaman üç tane iyi aday arasında, ben, Mahmut Bey, CHP'nin adayı tam belli değil ama Tunç Bey olduğunu var sayalım, üçümüz arasında çok güzel bir yarış olur” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Efsane?
17 Ekim 2023 Salı 16:47
Piriştina efsane derken? Şu şehre kazandırdığı 5 tane doğru proje yok; aksine İZBAN saçmalığı, birleşik atık su sistemi onun projesi. Kokunun kaynağı bu saçmalık. Şehrin projeleri aşağı yukari belli, bir önceki başkanın projesi diye değerlendirme yapmak da doğru değil. Proje yapmak kolay, iş bitmiş mi bitmemiş mi? Buca Metrosu 30 senelik proje. Ne Piriştina ne de diğerleri bu işe girmedi. Onun yerine İZBAN diye saçma, şehri ikiye bölen, yetersiz banliyö sistemi yapıldı. Bu şehir 10 yıl 5,5 km metro bitsin diye bekledi. Efsane denilen, bu işten gram anlamayanların yaptırdığı projeler sağolsun. Büyük kanal projesi de ayrı skandal. Geçmişte yapılan yanlışlar, yapılmayanlar şimdi yapılıyor. Piriştina efsane, Soyer nasıl başarısız oluyor? CHP dışında başka bir adayın kazanma şansı da SIFIR. Özgener CHP'nin adayı dahi olsa oy vermem. Futbol federasyonunu nasıl yönetemediği ortada olan birine İzmir teslim edilmez.
sezarın hakkı sezara
17 Ekim 2023 Salı 14:21
Mahmut Bey'in kazanmasının tek yolu tunç soyerden geçiyor. muhtemelen AKP tarafı da bunun farkında ve aday açıklanmasını bekliyorlar. Tunç soyer aday olursa Özgener'in kazanma şansı var ancak CHP başka bir aday gösterirse o şans baya bir düşecektir. çünkü izmirli buradaki trollerin aksine neyin en olduğunun farkında. troller izmir CHP den çok çekti. izmir köy,izmir kaka algısı yaratma peşinde ancak son 22 senelik döneme baktığında en başta izmirin başında bir efsane ahmet piriştina vardı. 1 dönemden fazla son derece güzel bir yönetim sergiledi. sonrası uzun dönem aziz başkan geldi. evet başta biraz bocaladı ama sonrası işi öğrendi ve bir çok yatırımı oldu. mevcut devam eden projelerin bir çoğu aziz kocaoğlu meşeili. aslında sadece son 4 yılda tunç soyer ile başarısız diyebileceğimiz bir yönetim var. mesela koku sorununun çözülmesi 3 yaz sürdü. büyük bir eksiydi bence . narlıdre emtrosu halen daha açılmadı ! opera binası tarih oldu. alt yapıda bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bir gıdım yol alabilmiş değiliz. pardon hakkını verelim mavişehir su basma sorununu çözdü. yani 1 tık yol alabilmişiz. hal böyle olunca son 4 yıllık yönetimi saymazsanız izmir gayet iyi yönetildi. bunun aksini iddia eden net birilerinin trollüdür. yada 60 yaşında gençlerin önünü kapayan emekli amcalarımızdan biridir.
Akıl
17 Ekim 2023 Salı 12:34
Mahmut Bey Ticaret Odası'na geldiğinden beri İzmir'e kattığı ne var ? Eleştirilen Ekrem Demirtaş bile İzmir'e neler neler kattı. Şimdi Büyükşehir'in başına mı geçecek ? Gerçekçi olalım lütfen. Olan İzmirlilere oluyor.
HALA
17 Ekim 2023 Salı 11:25
CcC MHP CcC
KAZIM
17 Ekim 2023 Salı 11:25
CHP DEN KURTULALIMDA KİM GELİRSE GELSİN....
izmirli
17 Ekim 2023 Salı 11:07
herkes kendi işini yapsa.. siz milletvekili değil misiniz? özgener ticaret odası başkanı değil mi? kendisi de bi zahmet izmir ticaretini güçlendirsin..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz