Ege'de Son Söz

İNGEDER'in sitemi sonuç verdi: Beklenen İnciraltı randevusu geldi!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, uzun süredir bekledikleri randevunun, yarın saat 08.30'da gerçekleşeceğini, toprak sahiplerine müjdeledi.
İNGEDER'in sitemi sonuç verdi: Beklenen İnciraltı randevusu geldi!
Haberler / Güncel
11 Temmuz 2024 Perşembe 08:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile nihayet bir araya geliyor. En son "23 gündür randevu bekliyoruz. Ne randevu verildi, ne geri dönüş oldu" şeklindeki sitemin ardından Başkan Tugay, 12 Temmuz Cuma günü saat 08.30'a randevu verdi. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerini heyecanlandıran bu gelişmeyi Dernek Başkanı Karabulut, sosyal medya hesabı üzerinden üyelere duyurdu.

BU GÖRÜŞMENİN ÖNEMLİ KAZANIMLAR GETİRECEĞİNE İNANIYORUZ
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, üyeleri bilgilendirmek amacıyla yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Değerli İnciraltı ve Bahçelerarası Toprak Sahipleri;

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay'ın bayramdan sonra bizlerle görüşeceğini açıklamasına rağmen, aradan geçen 23 güne rağmen randevu oluşturulmadığını, geri dönüşün de olmadığını bir sitem şeklinde paylaşmıştık. Bu paylaşımımızın ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Özel Kalem'den aranarak; gecikmeden dolayı özür dilenmiş ve 12 Temmuz Cuma günü saat 08.30’a  randevu verilmiştir. Duyarlılık ve hassasiyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Özel Kalem yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, Büyükşehir Başkanımızla yapacağımız görüşme, 40 yılı aşkın süredir beklediğimiz İnciraltı planlarının tamamlanmasına katkı koyacaktır. Bu görüşmenin hem biz toprak sahipleri, hem de İzmir olarak önemli kazanımlar getireceğine inancımız tamdır. Bizler samimiyiz. Başkanımızdan da samimiyet göreceğimizden şüphemiz yoktur."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

sezarın hakkı sezara
11 Temmuz 2024 Perşembe 18:02
İstanbulda kanal istanbul yapılsın diyen zihniyet ile izmirde inciraltı imara açılsın diyen zihniyet aynı.
Mahir
11 Temmuz 2024 Perşembe 16:01
15.20 sen kendinde misin?
Burasi olacak,İzmir kazanacak !!!
11 Temmuz 2024 Perşembe 15:23
Artık bu iş olacak !! Kim ne derse desin ,burasi planlanacak!! Bir şehrin kaderi burada yatıyor!! Marka olmak istiyorsak bu alanı kazanmamız gerekiyor !! Planlandigi zaman zaten terklerden dolayı bolbol yeşillik görür tadını cikarir her kesim !! Malı olanın soz hakkı olur !!gerisi ancak öneridir!tüm yetkililere güveniyoruz..Cemil baskan vizyon sahibi bir başkandır.izmir kazanacak...
11 Temmuz 2024 Perşembe 15:20
Gökdelen bölgesi olsun. Kent ormanı da AVM olsun.
izmir matrahı
11 Temmuz 2024 Perşembe 14:32
İnciraltına imar verilmemeli ve Kent ormanı ile birleştirilmeli.kent ormanı girişi mutlaka ama mutlaka paralı olmalı. hatta oradaki eshot garajı bile kaldırılmalı bu alana dahil edilmeli. 50 li yılların sonu 60 lı yılların başında doğru düzgün bir imar yasağı olmadığı için İzmir'in sahil şeridindeki tüm tarihi köşk ve evler yakıldı günümüzdeki betonarme halini adlı. aynı hata inciraltı için yapılmamalı. şehrin dibinde bu kadar büyük bir yeşil alan asla imara açılmamalı.tarihin en büyük hatalarından biri olur.
Turgay
11 Temmuz 2024 Perşembe 13:48
Yer toplanamayanlar itiraz ediyor klasik izmir tarzı ormanlık tarım alanı yalanı ile milletin yerini elinden alıp kendi kafalarına göre plan yapmak istediler olmadı soyer cok çabaladı ama maalesef bakanlık bu haksızlığı çözdü izmirin heryeri böyle maalesef belediye ye yakın olanlar yer almazlarsa sit alanı yeşil alan olur plan yapılmaz olan gariban a olur izmirin yerel başkanları da bu işin içinde odalar kent konseyleri aynı kaymak tabaka bunlar a söz hakkı vermemek bakanlığa imar işlerinin tümünü bağlamak lazım yoksa izmirin vay haline
11 Temmuz 2024 Perşembe 11:39
Buraya inşaat yapılsın köydeki tarlalara 10 katlı apartman dikerim. Tarlanın büyük kısmı yeşil alan kalabilir.
11 Temmuz 2024 Perşembe 11:05
Bu alan komple yeşil alan olmalıdır. Tarla olarak kamulaştırma yapılmalıdır. İkinci Mavişehir e gerek yok.
11 Temmuz 2024 Perşembe 10:40
İnciraltı'na millet bahçesi yakışır. Dev şehir parkı hayırlı olsun.
Serkan Temurçi
11 Temmuz 2024 Perşembe 10:29
Cemil başkanın ileri görüşlülüğüne ve İnciraltı''nı İzmir''e kazandırarak tarihe geçeceğine inanıyorum. Üstelik, toprak sahipleri zaten kamuya %40 terk vermişken ! " Kamulaştırılsın" diyenin aklına şaşmak lazım.. Kamulaştırmaya değil büyükşehirin, üç büyük şehrin toplam bütçesi bile yetmez! Üstelik, toprak sahipleri zaten kamuya %40 terk vermiş! İnciraltı''nın planlanması, çok gecikilmiş, ihmal edilmiştir. Bu ihmalden cesaret alan gayrı meşru işletmeler her tarafı bitirdikten sonra, inanın hiç kimse orada kamu yararına 1cantim yeri bile bulamaz. Bütün tarafların ortak bir tutumla planı hızlandırmaları, belediyelerin gelirlerini de hızla yükselecektir . İnanıyorum ki, 2-3 yıl içinde herkes çoluk çocuğu ile kent ormanının iki katından daha fazla nitelikli yeşili barındıran İnciraltı ve baskı, kirlilikten kurtarılmış, rahatlamış kent ormanına gitmek, görmek için can atacaktır..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz