Ege'de Son Söz

Gözler mecliste… Büyükşehir tüp taktırıyor!

ESHOT ve İZULAŞ’ta yakıt fiyatlarını azaltmayı amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi dizel yakıt kullanan araçlarını CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) yakıt sistemine çevirmeye hazırlanıyor.
Gözler mecliste… Büyükşehir tüp taktırıyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Haziran 2024 Cuma 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Dünyada  petrol fiyatlarının artması sonrası lastik tekerlekli ulaşım araçlarında da gider maliyetleri artmıştı.

İzmir’de de İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım ücretlerini düşük tutmak için lastik taşımalı araçlar kullanan ESHOT ve İZULAŞ’a dönem dönem sübvanse ödemeleri yaparken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Cemil Tugay’ın gelmesi sonrası ise dikkat çekici bir karar almaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan ESHOT ve İZULAŞ araçları için harekete geçerken, otobüslerin yakıt giderlerinin en aza indirilmesi ve karbon emisyonlarının azaltılması amacıyla dizel motorlarını CNG ( sıkıştırılmış doğal gaz) yakıt sistemine çevirme kararı almaya hazırlanıyor. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu ve Ulaşım Komisyonu’na sevk edilen ilgili önerge Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilirken, Ulaşım Komisyonu tarafından ise oy birliği ile reddedildi. Son kararı pazartesi günü gerçekleştirilecek meclis oturumunda meclis üyeleri verecek.

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi;

ESHOT ve İZULAŞ tarafından kullanılmakta olan ve İzmir kent içi ulaşımda önemli bir pay sahibi olan otobüslerin yakıt giderlerinin en aza indirilmesi ve karbon emisyonlarının azaltılması amacıyla dizel motorların “CNG” (sıkıştırılmış doğal gaz) yakıt sistemi dönüşümlerinin fayda maliyet analizinin yapılmasına yönelik Yazılı Önergenin; Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonumuzca “Belediyemizin sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliği hedefleri doğrultusunda, dizel otobüslerin CNG dönüştürülmesi önerisi çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan olumlu değerlendirilmiştir. Ayrıca Komisyonumuz bu dönüşümün başarılı olabilmesi için detaylı bir maliyet – fayda analizinin yapılması, gerekli alt yapının oluşturulması ve personelin eğitilmesi gibi adımların atılmasını gerekli görmektedir. Bu dönüşümün uzun vadede hem ekonomik hem de çevresel açıdan fayda sağlayacağı görüşündeyiz.” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna, Ulaşım Komisyonumuzca oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Rapor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Süleyman Demir, CHP İzmir, Konak İlçesi, Zafertepe Mahallesi Delegesiyim, Saygılarımla Selamlar.
8 Haziran 2024 Cumartesi 11:15
O Zaman Elektrikli Veya Güneş Enerjisi İle Çalışan Otobüsler Olamazmı, Saygılarımla Selamlar.
ST
8 Haziran 2024 Cumartesi 10:51
Elektrikli otobüsleri artık yollarda pek göremiyoruz, onlara ne oldu, ekonomik veya kullanışlı olmadı mı? Manisa'da çalışıyorlar, hem de körüklüleri var, açıklayın da halk da bilsin
K.yakalı
8 Haziran 2024 Cumartesi 10:22
Katılıyorum,Yürüyen bombalar oluşur.Medeni ülkelerdeki gibi Elekrtikliye dönüştür,o kadar y.dışına çıkıyorsunuz(devletten) görmüyor musunuz???
Baskan
7 Haziran 2024 Cuma 16:16
Maliyeti dusuremezsin bu sekilde mesela tup ilk ciktiginda millet usustu sonasi malum hangi okulda okudunuz siz ya hicmi kafaniz calismiyor dur ben size diyeyim ne yapacaksin ilk o daire baskanlarinin altindaki araclari sat elektirikli araclar al cunki yaprigin o degisim masrafi haki bokunu odemez sen su araclarin sayisini azalt kiralik araclari da at neden dersen daire baskanlarin mudurlerin o kiralik araclarla ailece yemege gidiyorlar faturada sana cikiyor git bak asansore adamlar orda yemekte cogu aksam
lombak can
7 Haziran 2024 Cuma 15:57
tüp taktırana kadar yüzlerce kişinin altına verilmiş belediye makam araçlarını iptal etseniz genel bütçede en az yüzde 10 tasarruf yaparsınız...
Lombak
7 Haziran 2024 Cuma 15:21
Yürüyen bomba yaratıyorsunuz. Binmem ben bunlara.
7 Haziran 2024 Cuma 15:01
Baştan niye öyle almadiniz?

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz