Ege'de Son Söz

Google’ı dava eden Türk servet kazandı!

Teknoloji şirketi Google’a ‘cinsel ayrımcılık’ suçlamasıyla dava açan Ülkü Rowe isimli Türk kadını mahkeme haklı buldu. Davayı Kazanan Ülkü Rowe Google’dan 1.1 milyon dolar tazminat alacak.
Google’ı dava eden Türk servet kazandı!
Haberler / Dünyadan
22 Ekim 2023 Pazar 21:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, ‘cinsel ayrımcılık’ yaptığı gerekçesiyle şirketin yöneticilerinden Ülkü Rowe tarafından dava edildi.

Davada, şirketin daha az deneyimli erkek çalışanlara daha yüksek maaşlar ödediği ve bu durumu mahkemeye taşıdığı için Rowe’un terfilerinin reddedildiği hatta rütbesinin düşürüldüğü iddia edilmişti.

MAHKEME GOOGLE’I SUÇLU BULDU
Rowe, iddiasına göre şirketin kendisini başkan yardımcılığı pozisyonuna terfi ettirmedi ve bu terfinin başvuruda bulunmamış ya da niteliklere sahip olmayan bir erkeğe verildi. Davada jüri Google’ı suçlu buldu ve Rowe’a 1.1 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Outten & Golden’dan Avukat Cara Green, “Jüri kararı sadece Bayan Rowe’un Google’dan kötü muameleye tabi tutulduğu iddialarını doğrulamakla kalmadı, aynı zamanda işyerinde ayrımcılığa ve misillemeye izin verilmeyeceği mesajını verdi” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz