Ege'de Son Söz

Evraklar kaçırılmıştı! ‘Birlik'teki kriz büyüdü!

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, AK Parti İzmir İl yöneticisi Ferhan Eroğlu'nun SOYBİS’e kayıtlı olmadığının anlaşılması nedeniyle başlayan tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Birliğin 7 kişilik yönetim kurulundan 4’ü yeni başkanı seçmek üzere bir araya geldi ancak karar defterinin, yurtdışında bulunduğu ve öne sürülen birlik avukatında olması sebebiyle toplantıyı gerçekleştiremedi. 7 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacak toplantıda yeni başkanın belli olması bekleniyor
Evraklar kaçırılmıştı!  ‘Birlik'teki kriz büyüdü!
Haberler / Ege
5 Aralık 2022 Pazartesi 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde yaşanan başkanlık krizinin yankıları devam ediyor. 1,5 yıl önce birliğe başkan seçilen, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Ferhan Eroğlu’nun SOYBİS projesine kayıtlı olmadığının anlaşılmasının ardından başlayan kriz, Denetleme Kurulu’nun raporu ile iyice büyümüştü. 7 kişilik yönetim kurulundan Ali Rıza Acar, Erkan Çoban, Sezai Çakırca ve Enver Çakır’ın bir araya gelerek çoğunluğu sağlamalarına rağmen, Karar Defteri’nin birliğin avukatında olduğunun anlaşılması nedeniyle yeni başkanın belli olacağı toplantıyı gerçekleştiremedi.

BİRLİĞİN AVUKATI BUGÜN İZMİR’E DÖNÜYOR
Birlikteki Başkan Ferhan Eroğlu’na muhalif yöneticilerden Erkan Çoban, Ali Rıza Acar, Sezai Çakırca ve Enver Çakır adına yapılan açıklamada, “Denetim Kurulu Raporu kapsamında, Yönetim Kurulu üyeliği hakkında kararın alınması gereken zorunlu toplantıya, Başkan Eroğlu ile iki başkan yardımcısı katılmamıştır. Yönetim kurulu üyesi dört kişi, saatlerce birlik merkezinde bekletilmiştir. Toplantıya katılmaktan kaçınan Başkan ve iki yardımcısı tarafından, karar defterinin birlik avukatı olan Murat Unganer’de olduğu ve avukatın da yurtdışında olduğu ifade edilmiştir. Bu gerekçeyle toplantının, 7 Aralık günü saat 14.00’te yapılacağı belirtilerek süreç tıkanmıştır” denildi.

AV. UNGANER: KARAR DEFTERİ BENDE Mİ, EMİN DEĞİLİM
Avukat Murat Unganer’e telefonla ulaşıldığı, Viyana’da oğlunun düğününde olduğunu söyleyen Unganer’in yarın İzmir’de olacağı öğrenildi. Unganer’in, “Karar defteri bende mi değil mi, emin değilim” dediği öne sürüldü. Eroğlu’nun, toplantının 12 Aralık’ta yapılması için yönetim kurulu üyelerine mesaj gönderdiği, birlik avukatının devreye girmesiyle toplantının 7 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’e çekildiği ifade edildi.

AV. ÇAKIR: ÇARŞAMBA GÜNÜ DÜĞÜM ÇÖZÜLECEK
İzmir İl Tarım Müdürlüğü’nün, Ferhan Eroğlu’nun, seçimin yapıldığı 30 Temmuz 2021 tarihinde ve öncesinde SOYBİS’e kayıtlı olmadığını resmi bir yazıyla bildirmesi sonucu, yasa gereği Eroğlu’nun başkanlığı otomatikman düşmüştü. Muhalefet grubunun  Avukatı Engin Çakır, “Toplantının 7 Aralık Çarşamba gününe çekildiğini öğrendik. Savcılığa şikayet edecektik ancak vazgeçtik. Tarım İl Müdürlüğü’ne gelişmelerle ilgili olarak bilgi verildi, Denetleme Kurulu’nun raporu sunuldu. Bu iş bugün hallolmadı ama Çarşamba günü kesin hallolacak.”

CUMA GÜNÜ BİLGİSAYARLAR BİLE KAÇIRILMIŞTI
2 Aralık Cuma günü birlik binasına giden Eroğlu muhaliflerinin gözü önünde, birliğe ait, evrak, dosya ve bilgisayarların, birlik sekreteri ve eşi tarafından kaçırıldığı öne sürülmüştü. Olay, polise intikal etmişti. Yönetim Kurulu üyeleri, “Ferhan Eroğlu’nun SOYBİS’e üye olmadığını bilmiyorduk” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz