Ege'de Son Söz

Elektrik faciasına ‘kırmızı protesto’

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan kaçmaya çalışan 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesini protesto eden bir grup, olayın yaşandığı sokaktaki mazgalları kırmızıya boyadı.
Elektrik faciasına ‘kırmızı protesto’
Haberler / Güncel
17 Temmuz 2024 Çarşamba 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaya trafiğinin yoğun olduğu Alsancak Enver Dündar Başer Sokak'ta 12 Temmuz'da yaşanan olaya ilişkin soruşturma ve tepkiler devam ediyor.

Olayla ilgili bilirkişi ön raporu kapsamında sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle gözaltı kararı verilen İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. Şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından emniyetten serbest bırakılırken, gözaltında bulunan 27 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan, sivil toplum kuruluşları da olayın yaşandığı sokakta eylem yaptı. Enver Dündar Başer Sokak'ta toplanan bir grup, sokaktaki mazgalları kırmızıya boyadı.

Grup adına açıklama yapan Ali Güler Yalvaçlı, ölenlerin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Onların anısına bir iz bırakmak istiyoruz. Gün içinde belediyeye anıt yapılması ile ilgili buradaki komşularımızla dilekçe ulaştıracağız. Arkadaşlarımızın anısı her zaman burada olsun ve bir daha böyle şeyler olmasın istiyoruz." dedi.

Ayrıca, olayın yaşandığı sokakta bazı aydınlatma direklerinde kapak olmaması ve kabloların açıkta kalmasına ilişkin tepkiler sonrası direklerde onarım yapıldığı gözlendi. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Yeter artık
17 Temmuz 2024 Çarşamba 20:37
Ulan Gediz şehrin göbeğinde 3 saattir elektrik yok. Arıyorsun robot ses kaydı çıkıyor. Bu sıcakta buzdolabı ve içindekiler bozulursa hesabını verirsiniz. Bilmiyorsanız yapmayın bu işi.
Az Bilmiş
17 Temmuz 2024 Çarşamba 17:44
Bir grup kişilerin protesto yapmalarına ben de destekliyorum. Sorumlular her kimse meydana çıkartılsın. Fakat bu hususta anıt (HEYKEL) yapılmasına uygun bulmuyorum. Fakat bazı aydınlatma direklerinde KAPAK olmaması hırsızların işi. Bu çapsız hırsızlar nerede bir kamu hizmeti olsa el uzatıyorlar. Önceki yıllarda loğar kapaklarını at arabalılar çalıyorlardı. Taki İZSU dan menteşe düzenine geçildi o zaman çalamadılar.
serkan
17 Temmuz 2024 Çarşamba 16:59
boyadın ya bıttı di mi hersey bos ısler gundeme gelmek ıcın yapılan bos ısler
17 Temmuz 2024 Çarşamba 16:34
ben de izsu'ya bildirdim ama tınnn...
Mustafa MOROĞLU - Buca
17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:48
İhmaller, liyakatsizlik,sorumluluk hissetmeyenler yüzünden iki ocağa ve duyarlı insanların yüreklerine ateş düştü, çok üzgünüm. Bunun sorumluluğu elbet ki büyük oranda Gediz A.Ş dir, çünkü elektrik onların işidir ve önlem almak kuralına uygun döşemekte onlara düşer. Ancak ben de bir anekdot anlatayım bu sayfada tarihe not düşsün , 10 Mayıs 2024 de Buca ÇevikBir meydanı ile Heykel arasında bulunan Uğur Mumcu caddesinde Eğitim Fakultesi önündeki Belediye otobüs durağında bir elektrik direği var Beton, incelendiğinde betonlar dökülmüş, demirler paslanmış ve korozyana uğramış çürük vaziyette Gediz AŞ Whatsapp hattı ile yzaıştım yarın bir gün burada direğe çarpma olursa büyük bir facia olur ,önleminizi alın direği değiştirin dedim, yarın sorumluluktan kurtulamazsınız dedim,bilmem kaç numaralı kayıt başvurusuna kaydettiklerini belirttiler , o gün bugün ne gelen var ne giden yani duyarsız bir kurum ve yönetim ile karşı karşıyayız, bu olayı özellikle bir kere de burada anlattım ki bu risk bir gün gerçekleşirse Gediz A.Ş bize kimse sorun bildirmedi demesin diye..
17 Temmuz 2024 Çarşamba 14:53
Oldu: sorunlar halledilmiş oldu. Aferin size.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz