Ege'de Son Söz

Doğan Holding, İzmir'de fabrika açıyor

Doğan Holding’e ait şirket İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde motosiklet üretmek için hamle yaptı. Şirket 75 milyon TL’lik yatırımla yılda 9 bin 600 motosiklet üretmeyi planlıyor. 
Doğan Holding, İzmir'de fabrika açıyor
Haberler / Ekonomi
2 Nisan 2024 Salı 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ – Onursal başkanlığını iş insanı Aydın Doğan’ın yaptığı Doğan Holding bünyesindeki Doğan Trend Otomotiv Şirketi, İzmir’de motosiklet üretmek için hazırlıklarına başladı. 

Şirket Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 4 bin 716 metrekarelik parselde motosiklet üretimi ve montajı yapmayı planlıyor. 

75 milyon 123 bin TL bütçe ayıran şirket kurulacak fabrikada yılda 9 bin 600 motosiklet üretmeyi amaçlıyor. 

Proje kapsamında fabrikada 45 personelin çalıştırılması hedefleniyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şirketin başvurusu üzerine ÇED sürecini başlattığını duyurdu. 

Proje tanıtım dosyasında söz konusu üretimle ilgili “Söz konusu proje kapsamında motosiklet üretimi/montajı ve motosikletin iskeletini oluşturacak şase üretimi yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda ilk olarak motosiklet üretimi için gerekli şase üretimi gerçekleşecek olup üretim, tesiste kaynak işleminin yapılması ile yapılacaktır. Motosiklet üretimi için diğer tüm malzemeler ve gerekli olması halinde şase de dış tedarikçiden hazır olarak gelecek ve tezgah üzerinde birleştirilerek montajı yapılacaktır. Böylelikle motosiklet üretimi tamamlanacaktır. Kapasite miktarınca ihtiyaç duyulan motosiklet parçaları (Motor, Yakıt deposu, Egzoz sistemi, Şanzıman, Süspansiyon sistemi, Fren sistemi, Lastikler, Gösterge paneli, Gidon, Elektrik sistemi, Soğutma sistemi, Zincir ve dişli grubu, Far ve stop lambaları, Bijon, cıvata, somun ve birleşim aparatları) üretim durumuna göre peyder pey tedarik edilerek montajlama yapılacaktır”  ifadeleri yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Serdal Köroğlu
30 Mayıs 2024 Perşembe 20:27
Hayırlı olsun inşallah güzel günlerde çalışmak nasip olur
Hasan cagatay
4 Nisan 2024 Perşembe 17:59
Umarım tedarikte ve kurulumda devlet teşviki yoktur
Kapa çeneni Muzaffer
4 Nisan 2024 Perşembe 09:10
Kapa çeneni Muzaffer
Muzaffer
4 Nisan 2024 Perşembe 00:07
Süper
M. A. Dogan
3 Nisan 2024 Çarşamba 17:35
Ülkeler üreterek büyür'' tüketerek degil" Bu güne kadar hep tüketdik, AVM''lerden kredi kartıyla habire alış veriş yaptık'',.Bari bundan sonra kendimiz üretelim'' Ordan burdan japonyadan çin''den getirip burada montaj yapıp yerli diye övünmeyelim.
Baba
3 Nisan 2024 Çarşamba 14:48
20 yıllık boş iktidarın meyvesi işte. Üretme ithal et. Üretme satın al. Kendi vatandaşın kazanmasın başkası kazansın. Fabrika açma kapat, dışarıdan hazır al. Hazırcı, boş beleş bir iktidar. Ülkeye tek yatırımı yok. Onun zihniyeti de anca montaj atölyesi açar. Üretim yapan fabrikaları ya kapatır ya satar. Onları iktidar yapan cahil cühela da "yol yaptı, köprü yaptı, iha siha yaptı" diyerek ucuz et kuyruğunda hayatını geçirir.
Mekan
3 Nisan 2024 Çarşamba 13:52
Hala montaj yine montaj ülkeye değil şirkete faydası olur
Memocan
3 Nisan 2024 Çarşamba 03:43
Türkiye''de daha bir yerlj yapim motirbisikletimiz yok be hepinize yazıklar olsun devam edin çin mallarını vs Türkiye''ye doldurmaya yerli malı herşeyi Türkiye''ye ait 50 lik tütün binlik motora kadar kendi Msrka motorumuz acaba bı üreten ülkesini düşünen bı babayiğit çıkar mı zannetmiyorum ama haziri çok seviyoruz maalesef
Naci bor
3 Nisan 2024 Çarşamba 00:43
Adam daki zihniyete bakarmisiniz montaj ci zihniyet ülkemizin neden geri kaldığını gösteriyor Zihniyeti bzk Çin''den hazır motor şanzıman gelir al sana motosiklet yazıklar olsun
Lombak
3 Nisan 2024 Çarşamba 00:10
Tüsiad üyesinden yerli motor beklemiyorsunuz herhalde?

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz