Ege'de Son Söz

Cumhurbaşkanı Erdoğan vaadi verdi... Taksiciler sevinçten uçtu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gemlik’ten yaptığı “Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici, kamyonla taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek” şeklindeki açıklama, yıllardır yüzde 45 olan ÖTV’nin yüzde 8’e indirilmesini, hatta sıfırlanmasını isteyen taksici esnafını heyecanlandırdı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, bu vaadin kısa zamanda, 14 Mayıs’taki seçimler öncesinde hayata geçirileceğini umduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan vaadi verdi... Taksiciler sevinçten uçtu!
Haberler / Otomobil
24 Nisan 2023 Pazartesi 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, taksici esnafının yüzde 45 oranında uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nedeniyle aracını yenileyemediğini, bu oranın, yolcu taşıyan minibüs, otobüs ve servis araçları gibi yüzde 4-8 arasına çekilmesi gerektiğini her platformda ifade ediyordu. Anık, yüzde 20’ye bile razı olduklarını söylüyordu. Taksiciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gemlik’ten yaptığı “Taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici, kamyonla taşımacılık yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek” şeklindeki açıklamasıyla adeta bayram yaptı. Başkan Anık, “Yıllardır bugünü bekliyorduk. Bu vaadin çok yakın bir zamanda, seçimden önce hayata geçirileceğini ümit ediyoruz” dedi.

ZİYARETİMİZE GELECEK İKİ VEKİL ADAYINA DOSYA HAZIRLAMIŞTIK
İzmir’de yolcu taşıyan taksilerin yaş ortalamasının bir hayli yüksek olduğuna vurgu yapan Celil Anık, “Yarın AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, Çarşamba günü de yine AK Parti’nin Milletvekili Adayı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, odamızı ziyaret edecek. İki vekil adayımız için de dosya hazırlamıştık” dedi ve şu açıklayı yaptı:

“Dosyamızda yer alan taleplerimizin başında, bu konu vardı. Bizim gibi yolcu taşıyan minibüsler, minibüsler, otobüsler, servis araçlarının yenilenmesinde çok düşük oranlarda ÖTV ödenirken, aracını yenilemek isteyen taksici yüzde 45 ÖTV ödüyordu. Bunun haksızlık olduğunu her fırsatta dile getirdik. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra ziyaretimize gelecek Bursalı ve Kasapoğlu’na dosya vermemize gerek kalmadı. Cumhurbaşkanımızın açıklaması hepimizi çok mutlu etti, çok sevindik.”

BİR KARARNAMEYLE SEÇİM ÖNCESİ O SÜREÇ BAŞLAYABİLİR
14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi, taksileri yenilerken ÖTV’nin sıfıra indirilmesinin pekala bir kararnameyle uygulanmasına başlanabileceğini belirten Başkan Anık, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Seçimden önce yürürlüğe girer mi? Tüm arkadaşlarım, meslektaşlarım bunu soruyor. Bence bir kararnameyle ÖTV’nin ticari araçlarda, taksilerde sıfırlanması mümkün. Hemen yürürlüğe girmese de ileride gereğini yapmak zorunda kalacakları muhakkak. Artık bu konuda geri dönüş söz konusu değil. 1 milyon liralık 2023 model bir taksi aracı, ÖTV’nin sıfırlanmasıyla 550 bin, 600 bin liraya alınabilecek. Bundan daha güzel ne olabilir ki… Bu müjdeli haber, sadece taksicileri değil, az da olsa ÖTV ödeyen M plakalı minibüsçüleri, servisçileri, çekicileri de ilgilendiriyor, yani tahditli tüm araçları yakından ilgilendiriyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Lombak
25 Nisan 2023 Salı 00:11
Şebnem dsmişken. Yıllardır ülke çapında Cumhuriyet Gazetesinin tirajı 25.000. İzmir'de Yeniasır'ın tirajı 50.000. İzmirli...???
İşçi
24 Nisan 2023 Pazartesi 18:56
Yaparsa Cumhur ittifakı yapar
:)
24 Nisan 2023 Pazartesi 17:11
Taksicileri havalarda uçarken görüyoruz Taksiler boş kaldı.. :)) ahh güzel ülkem ahh..
SOKAK
24 Nisan 2023 Pazartesi 16:28
Yasal düzenlemenin yapılacağı gün kalmadı. Herkes miting peşinde. Bunu neden 1 yıl, 6 ay önce gündeme getirmediler. Bu sadece lafta kalır. Kayseri'ye deniz getireceğini söyleyen siyasiler daha unutulmadı. Bakalım daha ne vaatler duyacağız...
izmirli
24 Nisan 2023 Pazartesi 16:03
kandırıldık demeyin sonra... hele şebnem varsa işin içinde...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz