Ege'de Son Söz

CHP liderinden kadın başkanlara ‘kurultay' telefonu: Durumunuzu takip ediyorum!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun seçildiği il kongresinde kurultay delegesi yazılmayan kadın belediye başkanlarının durumu genel merkezin gündemine taşındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç belediye başkanıyla konuşarak, “sizin durumunuzu biliyorum, yakından takip ediyorum” dediği öğrenildi.
CHP liderinden kadın başkanlara ‘kurultay' telefonu: Durumunuzu takip ediyorum!
Haberler / Politika
3 Ekim 2023 Salı 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde kongre takviminin işlediği Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilecek il kongresine çevrildi.  Partinin aynı zamanda büyük kurultay sürecini de yürüttüğü şu günlerde genel başkan adayları ardı ardına açıklamalar yaparken il kongreleri de 5-6 Kasım tarihine kadar tamamlanmış olacak.

CHP’nin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen İzmir’de mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu kongrede yeniden göreve gelirken kurultayda oy kullanacak 55 kurultay delegesi de seçilmişti. Parti içinde zaman zaman tartışmalara da neden olan liste ve kurultay delegelerinin yapısı genel merkezin gündemine geldi.

Aslanoğlu’nun yeniden seçildiği kongrede kadın belediye başkanlarından hiçbirisi kurultay delegesi yazılmamıştı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel’in kadın kotası ya da belediye başkanı kontenjanından listeye girememesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun kadın belediye başkanlarını arayarak durumlarını sorduğu öğrenildi. Onlardan bilgi alan ve çalışmalar hakkında da sorular soran Kılıçdaroğlu’nun, “sizin durumunuzu biliyorum, yakından takip ediyorum” dediği öğrenildi.

Yerel seçim öncesinde belediyeleri, yapılan projeler ve çalışmalar hakkında da sorular soran Kılıçdaroğlu’nun telefonu belediye başkanlarını memnun ederken “kurultay delegesi yazılmamanın” adaylık sürecine etki edip etmeyeceği konusunda da görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Birisi
5 Ekim 2023 Perşembe 14:57
Hani değişimdi Sayın Kıliçdaroğlu.? Hani örgüt ne derse oydu.? Sayın Genel Başkan başını dik tutuyor amma arkadanda iş çeviriyor. Örgütmüş.! Hadi oradan. Bari kandırma insanları Sayın Genel Başkan. Önce bir örgüte sor; neden bunlar yok.?diye. İzmir''de atadığın ve seçilen adaylar içinde kaçı görevinin başında, kaçı hergün adliyeye taşınıyor.?
Komik :))
4 Ekim 2023 Çarşamba 09:04
Değişime destek olanları baştacı yapacağımıza biz çiziyoruz bizdeki sıkıntı büyük,taban hiç tavandakiler gibi düşünmüyor...
izmir
4 Ekim 2023 Çarşamba 08:44
Bir kendini çizemedi .Bu kadar başarısızlığa .
Delege
3 Ekim 2023 Salı 23:32
Kılıçdaroğlu oğlunu çizdi saf dışı bıraktı bu belediye başkanları değişme destek verdiği için bunları siyasî yaşamı bitmiştir...
Partili
3 Ekim 2023 Salı 23:26
Izmir CHP örgütü il kurultayında doğrusunu yapmıştır,bu bayan belediye başkanları biraz da kendilerinde arasın neden listeye giremedik diyerek,parti içinden seçiliyorlar ama parti ile hiç ilgileri olmadığını halk biliyor izliyor gelecek zaman diliminde herşey açığa çıkacaktır,çok istiyorsa genel başkan Kılıçdaroğlu bunları danışman olarak görev versin kimlere danışmanlık görevi veriliyor biliyoruz ve izliyoruz onun için CHP bu dönem öyle YOKTUR çekip girsinler artık...
3 Ekim 2023 Salı 16:34
Filiz hanım sadece selçuk için değil, İzmir için büyük bir şanstır. Kendisinin belediye başkanlığı görevi devam etmelidir. Diğer iki isim yerine yeni belediye başkanları tercih edilmelidir.
vatandaş
3 Ekim 2023 Salı 16:27
Neden yazmıyorlar ki?

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz