Ege'de Son Söz

CHP'li Bakan’dan ‘talimat’ iddiası: İl Müdürü'nün HTS kayıtları incelensin!

Tartışmalara neden olan Örnekköy hakkında konuşan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile ilgili dikkat çekici yorumda bulunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “İl müdürü (Ömür Özdil) siyaset yapıyor. Siyasete meraklı herhalde. Birilerinden talimat almış sanırım. Sanane, sen yargıç mısın? Sen mi karar vereceksin işin nasıl yapılacağına? Sen raporunu tutarsın, işin nasıl yapılacağı seni ilgilendirmez. O raporun konusu değil. Bu görevi kötüye kullanmaktır. Siyasi operasyonun parçası oluyor. HTS kayıtlarına bakmak lazım kim talimat vermiş” dedi.
CHP'li Bakan’dan ‘talimat’ iddiası: İl Müdürü'nün HTS kayıtları incelensin!
Haberler / Politika
22 Temmuz 2023 Cumartesi 09:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ -Örnekköy’de yapımı devam eden kooperatif  alanının içerisinde yer alan 300 metrekarelik alanda tespit edilen ve Karşıyaka Belediyesi tarafından tutanak tutulan ‘hasarlı yapı’ ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İZBETON’a devredilen, İZBETON tarafından ise S. S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi’ne devredilen inşaat hakkı kentte tartışmalara neden olurken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, dikkat çekici çıkışlarda bulundu.

BAKAN: MANİPÜLE EDİLİYOR
Konunun manipüle edildiğini belirten Bakan, “Manipüle edildi, birilerinin bilinçli manipüle ettiğini düşünüyorum. Kimlerin manipüle ettiğini biliyorum. Ivır zıvır şeyler derken neyden kastettiğimi biliyorum. İZBETON Genel Müdürünü 20 yıldır tanırım. Siyasetçimizdir kendisi. SHP gençlik kolu başkanlığı, il başkanlığı yaptı. CHP hukuk komisyonlarında çalıştı. İlçe başkan adayı oldu. Bütün siyasal süreci başarı hikayesi ile dolu gerçekten gözde bir bürokrattır. Girişimcidir. Avukatlığını yanı sıra siyasete girmeden önce yaptığı ticari girişimlerde son derece başarılı olmuş, bağımsız, yürekli biridir. İzmir Büyükşehşr Belediyesi'nin en başarılı bürokratlarından biridir. Heval Savaş Kaya ile de aylardır görüşmüyorum. İnsanlar gün aşırı birlikte diye düşünüyor ancak öyle bir şey yok. Ben onun nasıl bürokrat olduğunu bildiğim için söylüyorum. Örnekköy'de çok basit bir mevzu... Denetimi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, binayı yapan taşeron firma. Bina yapılırken sıkılaştırma sırasında sanırım eksik tespit edilmiş. Taşeron firma eksiği giderip beton atmış. Belediye  de ben görmeden niye yaptın demiş. Normalde rapor tutmadan orası kırılıp tespit edilip eksik varsa giderilebilirdi. Ivır zıvır dediğim bu. Kamu binaları ile ilgili ihbar var diyerek Çevre Şehircilik filin züccaciye dükkanına girdiği gibi girdi. Orada sıkıntı olduğu için değil, bu kötü niyetli siyasi operasyon. Ülkenin neredeyse 4'de 1'inin yıkılmasına sebep olmuş iktidardan bahsediyoruz. İmar barışı ile çürük binalara imar vermiş ve o enkazlarda insanların ölmesine yo açmış iktidardan bahsediyoruz. Tespit eden de belediye, bundan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZBETON müdürünün ne haberi olur ne onun dahili olur. Bundan siyasi operasyon çıkarmaya çalışanlara karşı dedim ıvız zıvır sözünü” dedi.

ÖRNEK BİR MODEL!
Kooperatif eleştirileri ile vatandaşa zarar verdiklerini belirten Bakan, “Haysiyet cellatlığı yapıyorlar. Yakışıksız bu siyaset tarzı. Ben onu söylemek istedim. Kooperatifçilik modeli cumhuriyet modelidir. Bu ülkenin orta sınıfı bu yöntem ile ev sahibi oldu. Benim babam 1970 yılında Diyarbakır'da görev yapıyor. Birbirine benzeyen binalar görüyor. Gidip soruyor, kooperatif diyorlar. Dönüyor askeriyeye  siviller yapmış kooperatifi bizde yapalım diyor. Murat Yapı Kooperatifi kuruyor. Benim adım oradan geliyor. Ben memur çocuğuyum kooperatif ile ev sahibi oldum. Müteahhit aradan çıkarırsınız, insanlar bir araya gelir, vergi avantajı vardır kooperatifin, ruhsat harcı az öderler. İnsanlar kendilerini taksit ile ev sahibi olur. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiriyor. Birinin cebine aktarmıyor. İl Başkanı da kooperatif başkanı. Onun yaptığı da ulvi bir şey. Kendisinin de bir hissesi var, şuan başkanlığı devam etmiyor. Bu ne kadar insanı bir şey. Keşke kooperatiflerin sayısı artsa. Konut fiyatları arttı. Sıradan konut devlet memurlarını oturamayacağı duruma geldi. 10 bin TL'den aşağıya kira yok. Kooperatifçilik olsa, güzel günler gelse... İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu önünü açıyor. Kimden yanalar anlamıyorum.  Kooperatif ile olursa güzel olur, halka yayılır, paylaşım olur, birilerinin cebine rant akmaz. Bu örnek bir dönüşüm modelidir. Bunu siyasetten bağımsız söylüyorum” ifadelerini kullandı.

SAYIŞTAY’A TALİMAT VERMİŞ OLABİLİRLER
Bölgede araştırma yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne de tepki gösteren Bakan, “İl Müdürü (Ömür Özdil'i kast ederek) siyaset yapıyor. Siyasete meraklı herhalde. Birilerinden talimat alımı sanırım. Sanane, sen yargıç mısın? Sen mi karar vereceksin işin nasıl yapılacağına? Sen idare mahkemesi misiniz? Sen raporunu tutarsın, işin nasıl yapılacağı seni ilgilendirmez. O raporun konusu değil. Bu görevi kötüye kullanmaktır. Siyasi operasyonun parçası oluyor. HTS kayıtlarına bakmak lazım kim talimat vermiş raporu böyle düzenle diye.  Sayıştay denetçisi var, İzBB kamu kurumu. Belediyeyi denetleyen Sayıştay yok mu? Sayıştay denetçilerine de talimat vermiş olabilirler. Bunlar böyle. Bu iş gayet makul, doğru bir iştir. Dönsünler kendi yerel yönetimlerinin geçmişte yaptığı uygulamalara baksınlar. Ankara, İstanbul onların elindeyken yüzlerce böyle uygulama vardır. Türkiye'de kamudan  en çok ihale alan 5'li çete. Hepsi davet usulü” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

yavuz yüksel
22 Temmuz 2023 Cumartesi 20:52
Heval Savaş kaya'nın Mv Murt Bakan'ın avukatlıkta iş ortağı olduğu iddiaları ortalıkta dolaşır durur Sayın Bakan bunu açıklamalıdır
Izmirli
22 Temmuz 2023 Cumartesi 14:59
Sizler hiç yalnış ve hata yapmıyorsunuz hele bir eleştiri olsun troll ve sarayın adamı deyip geçiliyor hata da kapanıp gidiyor,siz önce parti içinde paralel yapı oluşturulmuş onlarla ilgilenin...
Az Bilmiş
22 Temmuz 2023 Cumartesi 09:42
Sayın milletvekili, Murat BAKAN. Hep aynı dil. CHP dili. Devletin kurumlarını itibarsızlaştırmak, saldırmak. Şimdi de İzmir Çevre ve Şehirçilik İl Müd. saldırmak. Genel başkanınız bunu ÇOK yaptı. Sizlere kötü örnek oldu. Sizler de resmi dairelere sladırıyorsunuz. Yerelde yapmış olduğunuz kentsel dönüşüm uygulamasının kanun ve mevzuatta yeri bile yok. Büyükşehirin şirketi olan İZBETON vatandaşın kurduğu kooperatife al burayı bina yap diyor. Diyor ama imalat aşamasında ise işi İZBETON yapıyor, yapmaya çalışıyor yapamıyor işi elini yüzünü bulaştırıyor. Eksik demir ve düşük kaliteli beton kullanıyorlar. Amaç farklı. Yakalanınca da yavuz hırsız ev sahibini bastırır taktiği uyguluyorlar. Sonra İZBETON kimin malını kime veriyor. Bu işin bir çok BOYUTU var. Diyelim ki yarın bir gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı değişti. Yeni yönetim dedi ki ben İZBETON a çekiyorum. Karışmıyorum. Kendi kooperatif inşaatlarınızı kendiniz yapın derse. Peki o zaman ne olacak. CHP yönetimi kendince bir İCAT icat etti. Amaçları tamamen halkı kandırmaktır. Yeni mağdurlar yaratmaktır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz