Ege'de Son Söz

CHP'den eski başkana suç duyurusu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), "CHP'li belediyelerde kişisel rant elde edildiği" iddiasını dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile köşe yazarı Mahmut Övür hakkında suç duyurusunda bulundu
CHP'den eski başkana suç duyurusu!
Haberler / Politika
4 Ekim 2023 Çarşamba 19:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP, partiden ihraç edilen Tanju Özcan ve Serdar Aksoy ile gazeteci Mahmut Övür'ün, "Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın bir asansör firması üzerinden CHP'li belediyelerde kişisel rant elde ettikleri" iddiasını yargıya taşıdı.

CHP tüzel kişiliği adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı yapılan başvuruda, CHP'nin "yolsuz ilişkiler içinde bulunduğu algısı yaratmaya çalışan" söz konusu kişiler hakkında "iftira", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma", "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?
Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Tuncay Özkan hakkında iddialarda bulunmuştu.

Tanju Özcan, "Sayın Engin Özkoç, belediye başkanı seçildiğim dönemde beni aradı, 'Asansör kontrolü işlerini şu firmaya vermenizi istiyoruz' dedi, 'Bunun sosyal amacı var mı?' dedim. Sonra Genel Başkan'ı aradım, görüşemedim. Şükran Kütükçü'yle görüştüm 'Bu firmaya vermek istemiyorum, burnuma kötü kokular geliyor. Genel Başkan'a sorar mısınız?' dedim. Sayın Genel Başkan 'Hayır, benim bu konuda bir bilgim yok' dedi" demişti. Özcan, 'Partideki yolsuzluklar ortaya çıkacağı için gitmiyor'u kim için söylediniz?" sorusuna ise "Genel Başkan ve arkadaşları için söyledim" yanıtını vermişti.

Serdar Aksoy ise "Ankara'da Levent Göktaş ile görüştüm. Bana 'Tuncay Özkan'ın senden bazı talepleri olacak' dedi. Ben de 'Tamam' dedim. Tuncay Özkan ve o zamanın CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İzmir'deki tüm belediyeleri dolaştılar. Bana da And Asansör ve Güneş Medya için geldiler. İzmir Körfezi'ne bakan, 1800 villa yapmayı planladığımız 1.5 milyon metrekarelik çok değerli bir arazi vardı. Tuncay Özkan, bu araziyi de istedi. ANKA Haber Ajansı ile KRT Medya'ya her ay belli tutarda para yatırmamız istendi. Hepsini reddettim. Bunu da vermedim. Bizi haraca bağlıyorlardı. CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı And Asansör ya da Güneş Medya'ya para toplamak için belediyelere gider mi?" demişti. (T24)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Menemenli
5 Ekim 2023 Perşembe 12:27
Yerel seçimlerde adı geçen bütün genel merkez yöneticileri Menemende mitinginde atadıkları bütün belediye başkanlarına kefiliz diyerek cazgır gibi nutukları atmıştı özellikle şimdi tavşan aday Özgür ÖZEL,baş rolde idiler şimdi ne oldu? Suya düştü boğuldular...
Alo
4 Ekim 2023 Çarşamba 21:20
Ateş yakan duman tüttüren hakkında niye suç duyurus yapmıyorsunuz

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz