Ege'de Son Söz

CHP'de ilçe kongreleri başlıyor

Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38'inci olağan kurultay için takvim işlerken, ilçe kongreleri de yarın başlayacak. 10 Eylül'de tamamlanacak sürecin ardından partinin yönetim kadrolarında değişiklik bekleniyor.
CHP'de ilçe kongreleri başlıyor
Haberler / Politika
4 Ağustos 2023 Cuma 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Parti içi muhalefetin değişim çağrılarının odağındaki CHP'de, kurultay takvimi işliyor.

İlçe kongrelerinde oy kullanım hakkına sahip olan delegelerinin seçimi temmuz ayında tamamlandı. Sırada ilçe yönetimlerinin belirleneceği kongre süreci var.

5 Ağustos'ta başlayacak olan ilçe kongreleri 10 Eylül'de sona erecek. Kongrelerde, yönetim kadrolarının büyük oranda değişime gidilmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sürecini yakından takip ediyor. Kılıçdaroğlu, bu yolla, delege üstünlüğünü elinde tutmayı amaçlıyor.

İlçe kongrelerinin bazılarına bizzat katılması beklenen CHP Lideri, bazılarına da videokonferans aracılığıyla bağlanacak.

CHP'de il kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak. 15 Ekim tarihinde tamamlanacak. Ardından CHP Parti Meclisi, seçimli olağan kurultayın tarihini netleştirecek.(TRT HABER)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Partili
4 Ağustos 2023 Cuma 20:00
Delege beni istiyor diyerek Kılıçdaroğlu yola devam edecektir noel baba gibi kimleri belediye başkanı olarak atayacak? Hangi partilere hangi büyük şehir belediye başkanlarını ikram eder acaba?
can can
4 Ağustos 2023 Cuma 10:19
hiç bir şey değişmez. aynı tas aynı hamam!kültürlü, birikimli biri parti kapısı ya da belediye binası içine girdiğinde bu bize rakip olur mu anlayışıyla anında püskürtme harekatı başlıyor. yerel yönetimler aracılığıyla iş verdikleri ilkokul, ortaokul mezunlarıyla koltuklarını koruma derdindeler. bu delege yapısıyla hiç bir şey değişmez hatta daha da kötüye gider. yeter ki onlar koltuklarını kaybetmesinler! ülkeye ne olursa olsun!!!

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz