Ege'de Son Söz

CHP-İYİ Parti hattı hareketli… Çıray sürprizi!

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve Başdanışmanlık görevlerinde bulunan İzmir eski Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gündeme geldi. Yeni genel başkan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile temas kuran Çıray’ın, CHP’den adaylık için nabız yokladığı öğrenildi.
CHP-İYİ Parti hattı hareketli… Çıray sürprizi!
Haberler / Politika
17 Kasım 2023 Cuma 09:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanlık koltuğuna Özgür Özel’in oturmasının ardından yaşanan değişim sonrası Büyükşehir ve ilçelerde aday olmak isteyenler hareketlendi. Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ise ardı ardına açıklamalar geldi.  Özgür Özel’in gelişiyle birlikte partinin seçmenle barıştığını ifade eden Soyer, kendi adaylığı konusunda ise bir sorun yaşayacağını düşünmediğini aktarmıştı. Soyer ayrıca, partide dillendirilen “önseçim” konusunda ise hazır olduğunu kamuoyuna ilan etti.

Başkan Soyer’in koltuğuna oturmak ve aday olmak isteyenler kulis çalışmalarını hızlandırırken yeni bir isim daha parti kulislerine yansıdı. Geçmişte; CHP’den İzmir milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapan, İYİ Parti’nin kuruluş sürecine katılan ve üst düzey görevlerde bulunan İzmir eski Milletvekili Dr. Aytun Çıray, CHP ile temas kurdu. Çıray’ın, İzmir büyükşehir belediye başkan adaylığına yeşil ışık yaktığı dile getirilirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Özgür Özel ile de bu konuda özel diyalog kurduğu konuşuluyor.

Parti kulislerinde adı CHP adayı olarak gündeme gelen Çıray’ın yeni parti üst yönetimi tarafından İzmir’de İYİ Parti’ye alternatif olarak da masaya getirildiği ifade edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bizzat İzmir’e gelerek İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi büyükşehir adayı olarak ilan etmişti. Özlale şu anda aday olarak sahayı gezip açıklamalarda bulunurken Çıray’ın isminin İzmir’de olası İYİ Parti’ye gidecek oyları da tutması ya da engellemesi düşünülüyor.

Konuyla ilgili kamuoyuna henüz bir açıklama yapmayan Çıray’ın CHP ile teması partide konuşulmaya başlanırken son kararı CHP genel merkezi verecek. İYİ Parti-CHP ittifakının yeni genel başkan değişiminden sonra yeniden değerlendirilmesi de adayların kim olacağına da şekil verecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Biz
18 Kasım 2023 Cumartesi 08:43
Seçildikten sonra da CHP de kalacağının teminatı nasıl alınacak?
Hamit Çam
18 Kasım 2023 Cumartesi 00:44
Aytun cırayı CHP milletvekili iken bir toplantıda dinledim. Tam bir devlet adamı, bilgi birikimi çok fazla ve dolu. Aynı zamanda izmir beyfendisi.
Partili
17 Kasım 2023 Cuma 19:49
Gaziemir belediye başkanı, Halil Arda yı aday gösterin bütün dertler bitsin...
Samet
17 Kasım 2023 Cuma 19:43
CHP turnayı gözünden vurmuş. Bu adam her kesimde seviliyor...
Sosyal Demokrat
17 Kasım 2023 Cuma 19:35
İyi Parti nin İzmir i AKP ye hediye etmek için güçlü aday ile seçime gireceği düşünüldüğünde en doğru aday. Siyasi yelpazenin tümünden oy alır. Oralı buralı değil İzmir li Devlet Adamı. CHP de doğru işler olmaya başladı ne mutlı
ertugrul
17 Kasım 2023 Cuma 18:50
SİYSAETİN DİBE VURMUŞ HALI BU ADAM DA HİÇ Mİ SİYASİ ETİK YOK....YAZIK VALLAHI YAZIK...
Arif metin K
17 Kasım 2023 Cuma 18:05
Bu kadar dönek adamlar yine döner
atmaca 3535
17 Kasım 2023 Cuma 17:32
iyi partide karşılığı olmayan biri nasıl chpden aday olur bence hiç bir partide karşılığı yoktur.
..??
17 Kasım 2023 Cuma 16:28
hadi la.n sen de kimsin .. çekil kenara..
Asım ŞAİR
17 Kasım 2023 Cuma 16:24
Partinin öz evladı Sayın Soyer kenara itilecek geçmişi tümüyle sağ Partililerle birlikte hareket eden Çıray tercih edilecek. Olacak iş değil, hata yapılarak 2-3 dönem CHP nin ekmeğini yedi. Tıpkı diğerleri gibi istifa edip başka partilere gitmiş bir kişiye İzmir CHP nin kalesi teslim edilemez. Bu konu sanki birileri tarafından servis ediliyor kokusu tez zamanda çıkar diyorum..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz