Ege'de Son Söz

CHP Buca’da kongre kulisleri… İkinci raunt mu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde hareketlilik yaşanmaya başlamış durumda… CHP İzmir’de merkez ilçeler arasından sakinliği yaşandığı Buca’da, seçim çalışmaları başlamış durumda…
CHP Buca’da kongre kulisleri… İkinci raunt mu?
Haberler / Politika
10 Haziran 2023 Cumartesi 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerden başlayacak olan seçim heyecanına çevrilmişti.

CHP İzmir’de seçim hazırlıkları başlarken, mevcut başkanların mahalle delege süreçleri ve ilçe başkanlık seçimleri için alacağı kararlar merak konusu olmuştu. Bu kapsamda da CHP Buca’da da seçim startı verilmiş durumda.

MEVCUT BAŞKAN ‘DEVAM’ DİYECEK
CHP’de geçtiğimiz 2019 kongresinde ilçe başkanı seçilen ve parti içinde ‘Hacer Abla’ olarak hitap edilen Hacet Taş’ın kongre sürecinde de aday olacağı iddia edildi. Örgüt tarafından sevilen ve birebir iletişim halinde olduğu yorumları yapılan Taş’ın mahalle delegeleri seçiminde  de aktif rol oynayacağı kulislerde yer alan bilgiler arasına girdi.

Taş, son seçimleri rakibi Ali Hıdır Uludağ’ın 7 oy önünde kapatarak ve ilçe başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Makasın darlığı nedeniyle bu seçimlerde Taş’ın daha sıkı çalışma yapacağı da kulislerde yerini aldı. Ayrıca örgütte ilçe yönetimi toplantılarında yaşanan tartışmalar nedeniyle de Taş’a şüpheli bakıldığı da iddia ediliyor. Taş ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi  toplantılarında yaşanan protokol krizleri ile de gündeme gelmişti.



ULUDAĞ BIRAKMIYOR
Geçtiğimiz kongrede 7 oy ile kaybeden Ali Hıdır Uludağ ise seçim kaybına rağmen sahada çalışmaları ile dikkat çekmişti. Parti içinde yer alan kulislerde Uludağ’ın destek bulabilmesi halinde yeni dönem için de aday olabileceği iddia edildi. Hıdır’ın Tunç Soyer’e yakın olduğu da parti içinde konuşulan konular arasında

BAŞKANIN TUTUMU NE OLACAK?
Kongre süreci için merak edilen isimlerden biri de Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç... Son dönemlerde özellikle Buca Cezaevi’nin kaldırılması gibi konularda gösterdiği performans ve örgüt ile ilişkileri nedeniyle tam not alan Kılıç’ın seçim sürecinde Taş’ı destekleyeceği iddia ediliyor.  Örgütün ise Kılıç’ın destek vereceği isme tam destek verebileceği de kulislerde yerini alan bilgiler arasında.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz