Ege'de Son Söz

ÇEŞTOB Başkanı ‘Bakan Ersoy çok kızgın’ dedi: Çeşme-İzmir deyince tepesi atıyor!

Çeşme Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Çeşme Projesi’nin itirazlar sebebiyle sekteye uğraması sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un kendilerine tavır aldığını söyledi. Demir “Nerede Çeşmeli ve İzmirli birini görse tepki veriyor. Bende o tepkilerden birisini ciddi derecede aldım. İzmir-Çeşme diyen birini görse bakanımızın tepesi atıyor, yüksek sesle tepki veriyor. İzmir ve Çeşme olarak bakan beyden bir şey isteme yüzümüz kalmadı. İsteyemiyoruz. İsteyince de hemen önünü kapatır durumda” dedi.
ÇEŞTOB Başkanı ‘Bakan Ersoy çok kızgın’ dedi: Çeşme-İzmir deyince tepesi atıyor!
Haberler / Politika
22 Nisan 2024 Pazartesi 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Programda kent gündeminde önemli bir yer tutan ve itirazlara yol açan Çeşme Projesi vardı.

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, projesinin itirazlar sebebiyle sekteye uğraması sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un kendilerine tavır aldığını belirtti.

Yakup Demir programda yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Çeşme Projesi yaralandı. Başkanımız bu konuda Çeşme ve İzmir'e çok kızgın. Nerede Çeşmeli ve İzmirli birini görse tepki veriyor. Bende o tepkilerden birisini ciddi derecede aldım. İzmir-Çeşme diyen birini görse bakanımızın tepesi atıyor, yüksek sesle tepki veriyor.

Bakan daha çok kabul eder gibi görünüp siyasi atmosfere taşınmasına çok kızgın. ‘Çeşme Projesi siyasete kurban edildi’ dedi. Biz de buna çok üzgünüz. Bakanlıktan diğer destekleri de alamıyoruz. Bakanlıktan herhangi bir şey için taleple gidince ‘Çeşme Projesi’nin içinde vardı’ diyerek destek vermiyor. İzmir ve Çeşme olarak bakan beyden bir şey isteme yüzümüz kalmadı. İsteyemiyoruz. İsteyince de hemen önünü kapatır durumda”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

soysuzlar
22 Nisan 2024 Pazartesi 17:21
Alağıda bakandan, zenginden yana olan yorumlaar var! Hani şu geçilmeyen yola, köprüye, uçulmayan havaalanına para ödendiğimizi bile bile bu har vurup harman savurlayı savunanlar var ya, aynı isimler! Proje kimin projesi, şirketin, kim kazanacak, şirket, kim engellenecek, halk! Küsmüşmüş! Hatırım kalır, küsmezse!
Reşat
22 Nisan 2024 Pazartesi 16:27
Maalesef cesmeli olarak bizde mağdur olduk birkaç istemezyukculer yüzünden mahkemelerde itiraz edildi çok kişi çalışıyor olacaktı oysaki cesme nin alt yapı yollar tüm ihtiyaçlarını bu proje karşılayacak şekilde idi maalesef bunlar cesmeli değil
Şehirli
22 Nisan 2024 Pazartesi 14:55
Çeşmenin su rezervleri zaten zar zor kendisine yetecekken 200 bin kişilik nüfus getirecek yeni bir yükü taşıyamazdı. Üstelik bu proje doğal sit alanlarına ciddi zarar verecekti. Peki kimin için buradan kimler para kazanacaktı? Tabi ki yandaşlar ve Arap-Katar sermayesi... Halihazırda turizm alanı olarak planlanmış boş durumda olan bir çok bölge varken kamu yatırımlarının bakir alanları bozacak biçimde buraya aktarılması engellenmiş. İyi de olmuş...
Hala mı?
22 Nisan 2024 Pazartesi 13:38
Milli iradeyle ülkenin başına gelmiş bir idarenin -atamayla da olsa-iş başı yaptırılmış bir bakanı halka kızamaz, küsemez. Hele ki hukukun istemediği bir icraat olup da kendi hoşuna gitmediğinde hiç tepki gösteremez . Sayın bakan halktan koptunuz artık. Son seçimler de ders olmadı mı?
İzmirli Barış
22 Nisan 2024 Pazartesi 13:26
Rant kapıları kapatıldı ondandır o tepki. Çeşme de ücretsiz halk plajı olsun istemiyorlar. Doğa denincede yapay olarak dikilen palmiye ağacından başka bir şey gelmez bunların aklına. İyi ki hala korkusuz hakimler var.
22 Nisan 2024 Pazartesi 12:57
Neydi? Biz kimseyi engellemedik, engellemeyiz diyorlardı değil mi? Bu ne şimdi?
22 Nisan 2024 Pazartesi 12:51
Atamayla gelmiş birisi kim ki İzmirli görünce tepki veriyormuş? Herkes görevini yapacak. Yasalara aykırı iş yapılıyor ki mahkeme dur demiş.
SOKAK
22 Nisan 2024 Pazartesi 12:28
Aynı zamanda bir "Turizm Acentesi" sahibi olan Sayın Bakan, bence bu kızgınlığını hangi kimliği ile yapmış? Bu çok önemli Sayın DEMİR. Bu ülkede sağ olsun AKP sayesinde, Hastane sahibinden Sağlık Bakanı, Dershane sahibinden Milli Eğitim Bakanı olunca, Sayın Bakanların neye niçin kızdıklarını açıkçası biz vatandaşlar olarak anlamakta güçlük çekiyoruz. NOKTA
izmirim
22 Nisan 2024 Pazartesi 12:21
haksızmı size proje sunuldumu. sizintepkiniz neoldu? mahkeme. herkes sizin oyuncağınız sanki. ülkenin turizmine katkı sunmak isteyenlere köstek olun sonrada yakının.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz