Ege'de Son Söz

Büyükşehir'de kriz sürüyor... Memurlar iş bırakacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine daha önce 2 gün iş bırakan memurlar, bugün de eylemlerini sürdürdü. Talepleri kabul edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Keleş, yarın tüm sendikaların öğleden sonra yarım günlük iş bırakma kararı aldığını kaydetti.
Büyükşehir'de kriz sürüyor... Memurlar iş bırakacak
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Haziran 2024 Salı 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültürpark'taki 1 No'lu hol önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyelerine, Tüm Yerel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen üyesi memurlar da destek verdi.

Alandaki hollerde bulunan belediye hizmet binalarını dolaşan memurlar, slogan attı, ardından da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın burada yer alan çalışma ofisine kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, görüşmelere başladıkları günden bu yana sürekli randevularının iptal edildiğini ileri sürdü.

Sosyal denge tazminatı düşürülen memurların 10 bin lira eksik maaş aldığını dile getiren Keleş, eylemlerinin bu parayı geri alıncaya kadar süreceğini ifade etti.

Tugay'ın seçimlerden önce belediye memurlarına sözler verdiğini hatırlatan Keleş, "Sendikamızı ziyaret ettiğinde 'Şu andaki durumdan daha ileri sözleşmeler yapacağız.' demiştiniz. Belediye memurları bunu sizden bekliyor ve istiyor. Seçimden önce bu ülkeye baharı getireceklerini vaat edenler, belediye başkanı olarak seçildikten sonra ilk iş olarak emekçilerin kazanılmış haklarına el koydular. Bu mu sizin baharınız? Böyle mi ülkeye bahar getireceksiniz?" diye konuştu.

Talepleri kabul edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Keleş, yarın tüm sendikaların öğleden sonra yarım günlük iş bırakma kararı aldığını kaydetti.

Keleş, eylemlerine destek veren diğer sendikaların yöneticilerine teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

ALTAY
27 Haziran 2024 Perşembe 11:37
nerde yedin paraları yerelsen
Enflasyon
26 Haziran 2024 Çarşamba 09:50
Yeter doymuonuz batsın du ülke
Samuray
26 Haziran 2024 Çarşamba 03:33
Yeter bitirdiniz belediyeyi hâlâ zam zam bu ne ya sınırdaki güvenlik güçleri bile sizden az alıyor inan bu kadar ağlamıyor
25 Haziran 2024 Salı 19:22
Belediyeleri batırdınız şindi sırada devleti batırmaya mı geldi ey Chp
gunes
25 Haziran 2024 Salı 16:55
secimden once su anki sartlarınızdan daha kotu olmayacak deyip konusmustu baskan ,sozunde durmasını bekliyor memurlar....
memur 657
25 Haziran 2024 Salı 16:43
işçi halkın parası halka hizmet için harcanacak diyen işçi ağutos ayından itibaren belediye işçilerininde sözleşmeleri başlıyor göreceğiz bakalım o zaman ne diyeceksiniz
657 kamulu
25 Haziran 2024 Salı 16:37
bir başkan seçim zamanında ziyarette bulunduğu yerlerde söz verip seçimi kazandıktan sonra sözlerini yerine getirmiyorsa ben şüphe duyarım verilen sözü tutmayan kişiden
Belediye Çalışanı
25 Haziran 2024 Salı 15:33
Makamlar geçicidir. Geri sayım başladı. Simdiden güle güle sana.
işçi
25 Haziran 2024 Salı 15:24
Halkın parası halka hizmet için harcanacak.
Nazik ziyaretler
25 Haziran 2024 Salı 14:38
Memurlar-işçiler eylemde, İZBAN yine arıza yapmış, tüm bunlar olurken başkan Çinlilere "Nazik Ziyaretleri" için sosyal medyadan teşekkürler mesajı atıyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz