Ege'de Son Söz

Büyükşehir'de kriz derinleşiyor... İsyan raylara sıçradı!

Demiryol-İş üyesi İzmir Metro çalışanları hem yaşadıkları alacak sorunundan hem de çalışma koşullarından dolayı yarın eylem yapacak.
Büyükşehir'de kriz derinleşiyor... İsyan raylara sıçradı!
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2024 Salı 18:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinde yaşanan maaş krizi, İzmir Metro’ya da yansıdı.

Edinilen bilgilere göre; metroda çalışan işçileri, bayram mesaileri, iş riski ücretleri, gıda yardımı ve yemek paraları henüz ödenmediği iddia edildi. İşçilerin yaklaşık 8 ile 10 bin TL arasında değişen alacağı bulunuyor.

Demiryol-İş İzmir Şube üyesi işçiler hem alacakları hem de çalışma koşullarından kaynaklı yarın basın açıklaması yapacak. İşçiler, Halkapınar’daki İzmir Metro Genel Müdürlüğü önünde yönetimin tutumuna tepki gösterecek. 

Sendika’nın çağrısı şu şekilde:

Değerli arkadaşlarım herkese iyi çalışmalar bildiğiniz üzere işyerimizde uzun zamandır bir çok sorun yaşamaktayız
Bu sorunları işimize çok yansıtmayarak bürokratik yollarla görüşmeler yaparak çözmeye çalıştık. Ancak gelinen son noktada Metro A.Ş yönetimi sorunlarımıza kalıcı bir çözüm üretmediği gibi, her geçen gün sorunlar çıkarmaya, var olan sorunları çözülemez hale getirmeye gayretli bir şekilde kin ve nefretle devam etmektedir.
Alın terimizi değersizleştirmeye çalışanlara, bununla da yetinmeyip, emeğimizi baskı altına alarak huzursuz bir işyeri ortamı oluşturanlara  hakkımız olan ücretlerimizi ödemeyenlere  karşı duruşumuzu göstermek  için , 22 MAYIS 2024 Tarihi (yarın) saat 15:00 da vardiyası uyan tüm arkadaşlarımızı eksiksiz olarak Halkapınar nizamiye önünde basın açıklamasına davet ediyoruz. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Atilla
25 Mayıs 2024 Cumartesi 11:01
Zaten 44 lük çalışmıyorlar İzmir halkına etmedik eziyet bırakmadılar sayın başkan bunların eza ve cefalarına bir son vermek adına hepsini değiştir bir sürü vatanını insanını seven hizmet aşkıyla yanan çocuk işsiz geziyor
Ali Haydar
23 Mayıs 2024 Perşembe 10:21
Fazla çalışan istihdamı,fazla ücret, sanatçı, gazeteci vs. ye destek adı altında ciddi miktarlı ödemeler, bankamatik ödemeleri ..Durumun iyiye gitmediği açık. Ama ne gam Hükümet ödeneklerimizi kesiyor...
Ekonomist
22 Mayıs 2024 Çarşamba 09:39
Cemil Tugay yapman gereken tek şey bu açgözlüleri kapının önüne koymaktır. Ya efsane olursun ya da hayal kırıklığı.
izmir
22 Mayıs 2024 Çarşamba 08:54
bu işçileri çıkarıp başka alsan yine aynı.sorun işçilerde değil.sorun beceriksiz chp yönetimlerinde. yılların sorunu bu. çığ gibi büyüyor ve hangi chp li başkan gelirse gelsin sorunu çözemiyor ...
örgüt...
22 Mayıs 2024 Çarşamba 07:56
salıın dışarıda ne iş yapacaklar bakalım görelim arkadaşları...
Realist
22 Mayıs 2024 Çarşamba 07:05
Şöyle bir bakın Türkiye de İzmir bbbden başka hangi belediye böyle.Adamlara maaş begendiremiyorlar bir inceleyin Allah aşkına belediyenin her birimi böyle ulaşımı temizliği koruması nebileyim her bölümü tehdit grev sonuç akılsız İzmir halkı perişan.Doymak bilmediniz be bir türlü insanlar dışarda aç aç.
Aynur Akkaya
22 Mayıs 2024 Çarşamba 00:49
Yorumunuz:Tüm siyasi partiler belediyeleri arpalık olarak kullanıyor.Gereksiz, kendi görüşünden, bir yığın insanı,yüksek maaşla işe alıyor, insan depoluyorlar, resmen, özellikle seçim öncesi.Halkta bunu teşvik ediyor.Ve ortaya bu tablo çıkıyor, herkes zarar görüyor.Buna habire sökülüp yapılan kaldırımlar da eklenince!!! Birilerini zengin etmek için!Acilen popülist yaklaşımlardan, israftan kaçınılmalı.
Iz
21 Mayıs 2024 Salı 23:01
Her şey çok güzel olmaya devam edecektir..
Bora Deniz
21 Mayıs 2024 Salı 21:50
Büyükşehir ve şirketlere geçen dönem binlerce işçi alındı, çalışanların maaşları ödenemezken Eşrefpaşa Hastanesindeki 60 doktor Belediye şirketlerinde İşyeri Hekimliği yapıyor. Zaten normal maaşları son derece yüksek olan bu doktorlar, İşyeri hekimliğine hiç gitmeden yada göstermelik nadiren giderek dolgun 2. Maaşlarını alıyorlar. İşçilerin maaş ve alacakları ödenemezken,2. Maaşları hiç aksamadan yatıyor. Belediye şirketleri bu kadar zor durumdayken, maaşlar ödenemezken, bu durum masaya yatırılmalı
ismail
21 Mayıs 2024 Salı 20:15
metronun çözümü belli de cesaret edeni yok

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz