Ege'de Son Söz

Büyükşehir’de kırmızı alarm... İZENERJİ’ye siber saldırı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'nin geçtiğimiz pazartesi gününden beri siber saldırı altında olduğu öğrenildi. Binlerce personelin kişisel bilgilerinin yer aldığı sistem için kurtarma çalışmaları devam ederken, dün akşam saatleri itibari ile emniyetin de çalışmalara dahil olduğu kaydedildi.
Büyükşehir’de kırmızı alarm... İZENERJİ’ye siber saldırı!
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından kadro revizyonları yaşanan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kez ise siber saldırı altında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında yer alan ve binlerce çalışanın bulunduğu İZENERJİ'de geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren sistemler kilitlenmiş durumda. Kimliği belirsiz kişi/kişiler tarafından sistemleri çökertilen İZENERJİ'de ise işçilerin bilgilerinin çalışnmış olması ihtimalinden dolayı endişeli.

BİLGİLER ÇALINDI MI?
Binlerce personelin kişisel bilgilerinin yer aldığı şirkette gerçekleştirilen siber saldırı sonrası bilgilerin de saldırganların eline geçip geçmediği bilinmiyor. Büyükşehir bünyesinde bulunan siber güvenlik ekibinin de çalışmalar yürüttüğü öğrenilen konuyla ilgili edinilen bilgilere göre dün akşam saatleri itibariyle siber polis ekipleri de olaya müdahil oldu.

İZENERJİ'de sisteminin geri almak için yoğun çaba sarf edilirken, sistemin ele geçirenlerin ne gibi işlemler yaptığı ise sistemin kurtarılmasının ardından ortaya çıkacağı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Mehmet
22 Mayıs 2024 Çarşamba 17:46
Bu saldırının işten çıkarılan o kısımda çalışan kisiler tarafından yapilabilecegini tahmin ediyorum. Sistem giris yapilan ip adresleri ve kisiler tespit edilmesi gerekiyor. İzenerji personelin bilgilerini çaldırdıysa vay haline. Elemanlara siber saldırılar konusunda egitim verecegine ilk olarak kendi verileri korumayı öğrensin yazık.
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15:14
Türkiye nin bütün liyakatsızları chp de toplanmış.
22 Mayıs 2024 Çarşamba 14:41
Geçtiğimiz pazartesi saldırı var ve bu ortaya şimdi mi çıkıyor? Vah yazıııkkkk izenerjiye :)))

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz