Ege'de Son Söz

Bir kapasite artışı daha… İzmir’e doğru ilerleyen tehlike!

İzmir'in Bornova ilçesindeki taş ocakları, yerleşim yerlerini tehdit eder duruma geldi. Artan taş ocaklarının yanı sıra var olanlarda da kapasite artırımına gidilmesi, ocakları, ilçedeki yerleşim alanlarıyla bütünleştirdi. Son olarak Dere Madencilik kapasite artışı için istedi.
Bir kapasite artışı daha… İzmir’e doğru ilerleyen tehlike!
Haberler / İş Dünyası
26 Haziran 2024 Çarşamba 08:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Bornova, alınan göç ve artan nüfus dolayısıyla hızla büyüdü. İlçe büyüdükçe çevresinde bulunan taş ocakları da yerleşim alanlarıyla bütünleşti. 

Son olarak ilçenin Pınarbaşı Kavaklıdere Mahallesi sınırları içesinde yer alan kil ocağının sahibi Dere Madencilik harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuran şirket artış için onay istedi. 

Şirket, 4,26 hektarlık ÇED sahasını 8,49 hektara kapasitesini yıllık 50 bin tondan 100 bin tona çıkarmayı planlıyor. Bunun için ise 400 bin TL bütçe ayırdı. Öte yandan şirket ocak faaliyeti için günde bin 400 ton, yılda ise 500 bin ton yeraltı suyu kullanma izninin olması da dikkat çekti.

ÇED sahası İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ormanlık arazide yer alırken en yakın konuta olan uzaklığı ise bin 500 metreye kadar düşecek. Proje ömrü ise 17 yıl olarak belirlendi. Ocaktan çıkan kil, çimento, seramik ve beton gibi sektörlerde kullanılıyor. 

TANIDIK İSİM
Konak Tüneli İnşaatı ve Liman Viyadükleri’nin ayaklarının limana indirilmesi gibi projeleri yapan Dere Grup bünyesinde faaliyet gösteren Dere Madencilik’in Bornova Pınarbaşı’nda tesisleri bulunuyor. Adalet Partisi’nde 16. Dönem Erzincan Milletvekilliği de yapan Timuçin Turan,  “Ege Asfalt” adı altında diğer şirket ile ulaşım projeleri yürütüyor. İş insanı Turan’ın ayrıca Kaya Madencilik, D-R Prefabrik Yapı ve Dere Asfalt isimli şirketleri de bulunuyor. Öte yandan şirketin diğer ortakları arasında Erdem Günhan, Mehmet Turan, Kaya Turan, Gökhan Günhan, Zeki Bora Turhan, Orhan Boran ve Aysel Bora isimli iş insanları da yer alıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Gizem
30 Haziran 2024 Pazar 01:09
Pınarbaşı bu taş ocaklarını istemiyor yeter artık gözünüz doysun, insanların sağlıklı ve huzurlu yaşama hakkını gasp ediyorsunuz. Pınarbaşının ne taşı toprağı ne de yeraltı suyu size helal. Pınarbaşı halkı olarak hakkımız haram olsun. Bunlara izin verenlere de yazıklar olsun!
Gönül celep
28 Haziran 2024 Cuma 19:26
Eski pinarbasimizi yeşilimize kavuşmak istiyoruz oksijen istiyoruz daha siralayabilirim
Mustafa karadeniz
28 Haziran 2024 Cuma 11:11
Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum Taş ocakları,mıcır ocakları işletme tesislerinin yerleşim alnından 70 km uzak olması gerekiyor.Malesefe ki çok Acı pınarbaşı semtimizin tesislere mesafesi 2 km bile değil. Burda halkımız okadar etkileniyorki Sağlık problemleriyle karşı karşı yız. Akciğer kanserleri olan vatandaşlarımız çok. Burda çevre bakanlığı devreye girmesi gerekiyor En azından tesislerden tozu kesmesi için yağmurlama sistemini devreye koyması ve filitrasyon sistemini devreye sokması gerekiyor.TESİS İŞLETME BURDAN PARA KAZANIYORSA ÖNLEMİNİDE ALMASI GEREKİYOR...
Besuni yılmaz
27 Haziran 2024 Perşembe 21:28
Biz bu taş ocaklarını ISTEMIYORUZ
Halil
27 Haziran 2024 Perşembe 17:51
Ben şu konuya değinmek istiyorum bu işlemlere izin veren birimlerin çocuklarıni buraya getirip burda yaşatalım bakalım buna razı gelceklermi yeterice kirlilik söz konusuyken bu alan büyültme faliyetine izin vermesinler yazık geleck tehlikede orman müdürlüğü buna bir dur desin
Aslı Gürbüz
26 Haziran 2024 Çarşamba 23:31
Biz pınarbaşı halkı olarak bu taş ocaklarını istemiyoruz.Bu kadar toz yüzünden çocuklarımız astım hastası oldu.YETER ARTIK DAHA RAHAT NEFES ALMAK İSTIYORUZ.
Hacer
26 Haziran 2024 Çarşamba 23:23
Lutfen artık yeter guzel memleketi mahvettını
Mustafa dikmen
26 Haziran 2024 Çarşamba 23:09
Bu çed raporunu veren şahıslar gelip pinarbasimizda 3 ay yaşasın ondan sonra rapor versinler o tozu toprağı Bi yutsunlar önce evlerini temizlesinler akşama kadar nasıl tekrar heryer tiz içinde görsünler ondan sonra ced raporu versinler o raporu veren şahsiyetler cesaretiniz varsa gelin pinarbasimizda 3 ay yaşayın çok değil o yürek varsa tabi
İrfan genevirci
26 Haziran 2024 Çarşamba 23:04
Bu taş ocağı yüzünden yağmurlu havalarda oradan gelen çamurlu sular bütün mazgal ve alt yapıyı tıkıyor ve bundan hem insanlarımız hemde alt yapımız hasar görüyor belediye nekadar temizlesede her yağmurda gene aynı
Cem Gürbüz
26 Haziran 2024 Çarşamba 22:49
Dünyanın hiçbir yerinde şehirin içinde ne taş ocağı nede çimento fabrikası yok sadece Türkiye de İzmirde var bu çed raporunu verenler hiçmi gelip inceleme yapmıyorlar insanlar tozdan kapısını penceresini açamaz oldu yaşlı genç çocuklar koha hastası oluyor kimse insanların sesini duymuyor insan ların sağlığını tehdit eden doğanın dengesini ve yapısıni bozan taş ocaklarını istemiyoruz taş ocaklarına hayır bir an önce kapatılsın

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz