Ege'de Son Söz

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde maaş isyanı... İşçiler iş bıraktı!

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde çalışan taşeron işçiler düşük maaşlar ve ağır çalışma koşullarından dolayı bu sabah iş bıraktı. İşçiler maaşlarının artmasının ve çalışma koşullarının da iyileştirilmesini talep ediyor. Personellerin bağlı bulunduğu ISS şirketi yaptığı açıklamada, eylemin devam etmesi halinde katılanların tazminatsız olarak işten atılacağı belirtildi.
Bayraklı Şehir Hastanesi'nde maaş isyanı... İşçiler iş bıraktı!
Haberler / Güncel
24 Haziran 2024 Pazartesi 08:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büşra ÇETİNKAYA - EGEDESONSÖZ – Bayram sonrasında da işçi eylemleri sürüyor. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, bu sabah güne eylemle başladı. Başhekimlik önünde toplanan taşeron işçiler çok fazla iş yükünün yüklendiği gerekçesiyle bu sabah iş bıraktı.

Asgari ücretle çalışan işçiler, personel sayısının az olduğunu, farklı birimlerin işlerini de yaptıklarını söyleyerek maaşlarının artmasını talep ediyor.

‘BAYRAM BİLE YAPAMADIK’
Eylem yapan işçilerden biri şunları söyledi:

“İzmir Şehir Hastanesi’nde ISS firmasına bağlı çalışıyoruz. 17 bin lira asgari ücrete 6 katın temizliğini birden yapıyoruz. Temizlik personeliyim ama her işi yaptırıyorlar. Çalışan sayısı çok az ve az para veriyorlar. Maaşımızın daha yüksek olmasını istiyoruz. İnsani şartlarda çalışamıyoruz. Bayram bile yapamadık. Ben bayramın ilk günü de ikinci günü de çalıştım. Dördüncü gün bana izin verdiler. Şu anda greve girenlere de imza attırmadılar. Hakkımızı arıyoruz. Oda destek, taşıma birimlerinde çalışan personeller de eylemde.”

ŞİRKETTEN EYLEM YAPAN İŞÇİLERE: TAZMİNATSIZ KOVARIZ
Eylem yapan işçilerin bağlı bulunduğu ISS isimli şirketten bir açıklama yapıldı. Açıklamada, eylemin yasa dışı olduğu ifade edilirken eylemin devam etmesi halinde katılanların tazminatsız olarak işten atılacağı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Murat
24 Haziran 2024 Pazartesi 18:26
Bu şirketi gönderin taşeron kalksın kendinizi ne zannediyorsunuz kimsiniz haramzadeler bayaram parası izin fazla mesai hakkı verilir ama bunlar vermiyor ceplerine atıyorlar 8 saat çalışma kanunen ama 12 üzerinden para veriyorlar
İZMİRLİ
24 Haziran 2024 Pazartesi 15:14
bir dönem thy çalışanları bu hareketi yapmıştı 1 sms ile gönderdiler inşallah bunlara da aynısı olur çünki onca hasta 10 günden beri sağlık hizmeti almak için bekliyor yazık tır...
izmir'li
24 Haziran 2024 Pazartesi 12:55
yüksek maaş alanları eleştireceğinize sizde onlar gibi mücadele edin kim açlık sınırının altında çalışmaya mahkum ediyorsa ona sorun ona göre düşünün. yüksek maaş alanlar örnek teşkil eder bakın bakalım mücadele etmeden almışlarmı. bugün asgari ücret 40 bin tl nin altında olmaması lazım herkes ev geçindiriyor herkes insanca yaşamak istiyor. emekçiye hakkını vermeyenler yani zengin tayfası fakire şükretmeyi öğretiyor.
24 Haziran 2024 Pazartesi 12:15
Dağ başında hastane. Kimse gitmek istemiyor.
24 Haziran 2024 Pazartesi 12:05
Belediyenin yatan bankamatikçilerini çalıştırın Netice de İzmir e ve İzmirliye hizmet; bunlar deliklerine saklanmış köstebek gibi ağaç gölgeliklerinde ya da klimalı odalarda lak lak yapıyorlar. Giden heba olan İzmir in kaynakları
izmirli
24 Haziran 2024 Pazartesi 11:31
Belediyedeki parayı isteyin, siz 17 bine çalışıyorsunuz, belediyede 60 bini yatarak alanlar var.
24 Haziran 2024 Pazartesi 11:30
Gençler iş beğenmiyordaki iş. Türkiye'de günlük mesai çoğu yerde 10-12 saat. Tamamen rezillik.
murat
24 Haziran 2024 Pazartesi 10:40
Bu emekçilerin aldığı maaşa bakın, troller hiç yorum yapmamış.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz