Ege'de Son Söz

Başkan Zeyrek söz verdi... Yaraları Büyükşehir saracak!

Geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Salihli ilçesinde çıkan yangınların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yanan alanlardaki bölge halkını ziyaret etti. Başkan Zeyrek, yangından dolayı zarar gören vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek, "Doğal afetlerden ve yangınlardan ziyan gören tüm vatandaşlarımızın her vakit yanında olacağız. Bu ziyanların bir an evvel giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Yanan konutumuzun tamiratını Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik" dedi.
Başkan Zeyrek söz verdi... Yaraları Büyükşehir saracak!
Haberler / Ege
23 Haziran 2024 Pazar 21:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan ve Karasavcı Mahalleleri ortasındaki makilik alanda Cuma günü öğle saatlerinde çıkan yangın gece saatlerinde denetim altına alındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye takımlarının 14 arazöz, 6 tanker, 2 ekskavatör, yakıt tankeri ve 44 işçi ile söndürme çalışmalarında Orman Genel Müdürlüğü, Vilayet Jandarma Komutanlığı, başka kurumlar ve vatandaşların da takviyesiyle 9 hava aracı 51 söndürme takımı, 9 iş makinesi ve 337 işçi yer aldı.

Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek,Salihli Belediye Lideri Mazlum Işıklı, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa Vilayet Jandarma Kumandanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vilayet Tarım Müdürü Metin Öztürk, Manisa Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ile birlikte iki mahallede incelemelerde bulunarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Bu tip yangın ve doğal afetler Manisa’mızda ve ülkemizde son 1 ayda çok artış gösterdi. Çok şükür sevinecek bir noktamız var. Salihli ilçemizde can kaybının olmaması meydana gelen yangında bizleri sevindiren yan oldu. Bundan sonraki aylarda iklim değişikliği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesinden ötürü bu tip yangın olaylarını tahminen yaşayacağız. Bütün kurumlarımız 7/24 hazır kıta bekliyor. Ancak daha da değerlisi daima birlikte, topyekün gayret etmemiz ve halkımızın da bu bilince ulaşmasıdır. Manisa’mızın, iklim değişikliklerinden ötürü çok az yağmur alması otlarımızın kurumasına sebep oldu. Manisa, yangınlardan en çok etkilenen vilayetlerin başında geliyor. Geçen yıl bu ay 850 olan yangın hadisesi şu an itibariyle 1739’a çıktı. Bunlardan 1164’ü ot ve anız yangını 57’si orman yangını, 518 tanesi de konut ve iş yerlerinde olan yangınlardır.

Başkan Zeyrek, “Geçen yılın yaklaşık 2 katından fazla yangın olayı ile karşı karşıyayız. Biz Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 57 itfaiye noktasında 153 araç ile 622 işçimiz gece gündüz demeden canlarını dişlerine takarak, kendi canlarını hiçe sayarak, yangınların içine daldılar. AFAD olsun, Orman Müdürlüğü olsun, gönüllülerimiz ve devletin tüm kurumları üzerlerine düşen her şeyi yapıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak son mecliste karar aldık. Artık doğal afetlerden ve yangınlardan ziyan gören tüm vatandaşlarımızın her vakit yanında olacağız. Karasavcı Mahallemizde maalesef yanan bir konutumuz var. 1 traktör kullanılamaz durumda. 2 büyükbaş hayvanımızdan biri telef oldu oburu yaralı. Hem Valiliğimiz hem devletimizin tüm kurumları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu ziyanların bir an evvel giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Yanan konutumuzun tamiratını Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz