Ege'de Son Söz

Başkan Tugay o TİS maddesini değerlendirdi: Benim de yeni haberim oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, belediye şirketlerindeki toplu iş sözleşmesinde (TİS) emekli olan işçinin yerine çocuğunun işe alınmasını içeren maddeye ilişkin, "Benim de yeni haberim oldu. Yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum." dedi.
Başkan Tugay o TİS maddesini değerlendirdi: Benim de yeni haberim oldu!
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2024 Perşembe 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tugay, Fuar İzmir'deki Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı'nın açılışının ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada İZSU'dan işten çıkarmalar konusunda hedef gütmediğini belirtti.

Genel değerlendirme sonucunda saptanan sorunlar dolayısıyla çıkarma olduğunu kaydeden Tugay, "Bildiğim kadarıyla çok fazla sayıda insan çıkmadı, bundan sonra da çıkmayacak gibi duruyor." dedi.

Tugay, belediye şirketlerindeki toplu iş sözleşmesinde bir işçi emekli olduğunda onun yerine çocuğunun işe alınmasını içeren maddeye ilişkin "Benim dönemimden önceki dönemde yapılmış toplu iş sözleşmesine bir madde konulmuş. Emekli olursa yerine çocuğu alınacak gibi bir şey. Benim de yeni haberim oldu. Yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bu maddenin mevzuata uygunluğunu tam bilmediğini aktaran Tugay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama böyle bir şeyi çok uygun bulmuyorum. Biz çünkü liyakat üzerinden görevlendirme yapmayı daha doğru buluyoruz açıkçası. O nedenle orada liyakat önemlidir. İhtiyacımız olduğunda duyuruya çıkmak ve başvuran insanlar arasından adil bir değerlendirme yaparak insanları görevlendirmek en doğrusu."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Emekci
12 Mayıs 2024 Pazar 20:30
Bırak tıs deki maddeyi de daire başkanlarını görevden al usulsüz islere karisanlara bak
Eline Sağlık Gaziemirli
10 Mayıs 2024 Cuma 12:27
Gaziemirli yüreğine sağlık! Kimdir bu şahıs ne liyakatı var, ne tecrübesi var? Yıllarca Karabağlar belediyesinde "Bankamatik" olarak havadan, haybeden maaş aldı, Gaziemir'de bir tane seveni yok herkes bundan nefret ediyor! Cemil beyde bu iş bilmezi böyle önemli bir kurumun başına müdür yapıyor! Ne diyelim Allah akıl fikir versin herkese! Ama merak etme orda da görev ömrü maksimum 3 ay! 3 ay sonra görevden aldırır kendini...
gaziemirli
10 Mayıs 2024 Cuma 09:56
umut tekinin ne liyakatı varda izelman genel müdürü yaptın başkan bu şahıs öğretmen okulu mezunu öğretmen olamamış hiç bir bilgi birikimi yok naıl izelmanın başına atandı sırf partiyi kendi çıkarı için kulanan bu zat siyasi rol yapmakatan başka hiç bir işe yaramayan kişidir
ERKAN
10 Mayıs 2024 Cuma 09:14
Sülalerini işe aldırmışlar Örnek KAMİL PREPOL Karısı Sevda Prepol ve Alp Prepol.
10 Mayıs 2024 Cuma 09:14
madde 24. bu
izmir
10 Mayıs 2024 Cuma 09:13
tis ile anlaşma yapan kim. yine sizin belediyeniz...söylüyoruz al birini vur ötekine.. ne dolaplar dönüyor ve dönmeye devam edecek gibi görünüyor.. ahh izmir ahhhh
murat
10 Mayıs 2024 Cuma 09:06
Bu haksız ve adaletsiz uygulamaya dayanarak işe alınan personelin, derhal işlerine son verilmelidir.
Kskli
10 Mayıs 2024 Cuma 09:04
Cocugu yetmez kaynata gorumce amca dayi cocuklarinida alin iran olmayagiz derken hindistan olduk.
KEMAL ALİ
10 Mayıs 2024 Cuma 08:45
Başkanım Daire Başkanlarının müdürlerin çocuklarının eşlerinin belediyede çalıştığını biliyor musunuz? İnsan Kaynakları Daire Başkanının kızı hangi liyakatla işe girdi annesi mülakat yaptı mı?
Karamürsel
10 Mayıs 2024 Cuma 08:26
Chp li başkan eski chp li başkanın rezillikleri diyemiyor

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz