Ege'de Son Söz

Başkan Tugay'dan zeytindalı ve İnciraltı mesajı: Masaya oturmaya hazırız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Balçova ilçesi İnciraltı bölgesine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay, "Hukuki süreç beklediğimiz gibi tamamlandıktan sonra masaya oturmaya hazırız. Görüşmeye her zaman hazırız. Bu süreç içerisinde tüm muhataplarımızla her zaman görüşmekten de büyük mutluluk duyarız. Tayfun beyle de bayramdan hemen sonra görüşmek için kendisini bekliyoruz" dedi. Tugay ayrıca, bölgenin planlamasına dair ortak akıl vurgusunda bulundu.
Başkan Tugay'dan zeytindalı ve İnciraltı mesajı: Masaya oturmaya hazırız!
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Haziran 2024 Pazartesi 19:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinin planlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İnciraltı deyince yeşil dokusunu tamamen kaybetmiş, sık ve yüksek yapılarla, düzensiz ve çıkmaz sokaklarla dolu bir yer hayal edemiyorum. İnciraltı sadece o bölgede yaşayanlar için değil tüm İzmir için değerli bir yerdir. İnciraltı’nda mülk sahibi olan yurttaşlarımızın haklarını gözeterek ve aynı zamanda o bölgenin yerleşim kalitesini de koruduğumuz bir planlamayı ortak akılla yapabileceğimize inanıyorum” dedi.

Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 09.05.2023 tarihinde yeniden onaylanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi söz konusu İnciraltı planlarına şu gerekçelerle itiraz etmiştir;

“Kültür ve Turizm Bakanlığının uygun görüşünün olmadığı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün alınması gerektiğini belirttiği kamu yararı kararının bulunmadığı, söz konusu planlar konusundaki görüşmelerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca koordineli olarak yürütülmeyip belediyenin nihai görüşünün alınmadığı, İzmir Körfez Geçişi’nin yürürlükteki üst ölçekli planlarda ve İzmir Ulaşım Ana Planı’nda yer almadığı, planlama alanının kıyı kesimine ilişkin önerilen  ‘Ticaret-Turizm-Konut’ ve ‘Ticaret-Turizm’ kullanım kararlarının 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda getirilen ‘Turizm Tesis Alanı’ ve ‘Bölge Parkı/Kentsel Yeşil Alan’ kararlarına aykırılık teşkil etmekte olduğu, Bakanlığa önerilen plan teklifindeki yaklaşık 1 milyon metrekare inşaat alanının, onaylı plan ile 1.8 milyon metrekareye çıkartıldığı, bu kapsamda alanda yüksek yapı yoğunluğunun getirildiği görülmektedir.  EXPO Alanı’na getirilen ‘Ticaret-Turizm-Konut’ ve ‘Ticaret-Turizm’ kullanım kararları ile aykırılık teşkil ettiği, 2.Derece Doğal Sit Alanı içerisine getirilen ‘Ticaret Alanı Kullanımı İlke Kararı’na aykırılık teşkil ettiği, arazi olarak düz bir arazi olmasına rağmen ulaşım ağının çözülememiş olduğu, sürekli dönüşlerle ve kavşaklarla düğüm noktaları oluşturduğu ve bölgede ilerde trafik problemi yaratacağı ortadadır. İzmir 4.İdare Mahkemesi’nin 2023/1392 Esas sayılı dosyası ile 21.08.2023 tarihinde yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açılmıştır.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İnciraltı planlarıyla ilgili uygun görülmeyen hukuki unsurları hatırlatarak, bölgedeki inisiyatif ve derneklerle görüşmek için temel konulardaki itirazların tamamlanma sürecinin beklendiğini ifade etti. Başkan Tugay, “İçinde bulunduğumuz şartlar, bölgenin doğru şekilde planlanması için hassasiyet taşımaktadır. Hukuki süreç beklediğimiz gibi tamamlandıktan sonra masaya oturmaya hazırız. Görüşmeye her zaman hazırız. Bu süreç içerisinde tüm muhataplarımızla her zaman görüşmekten de büyük mutluluk duyarız. Tayfun beyle de bayramdan hemen sonra görüşmek için kendisini bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Egeli35
22 Haziran 2024 Cumartesi 18:21
Balçova arsa mağdurları nolacak
Kaan
21 Haziran 2024 Cuma 09:35
Yalan yuva yapmış
Baki Okutan
20 Haziran 2024 Perşembe 13:43
İnciraltı sorunu demek asıl sorun yaratmaya çalışmaktır. İnciraltı İzmir''mizin ciğeridir, yeterki insan eli ordanda menfaat bekleyerek neşter vurmasın. Doğanın sorunu olmaz. Bırakın İnciraltı hepimizin oksijen deposu olsun.
Metin
19 Haziran 2024 Çarşamba 19:19
Yeni bir 5 yıl daha beklemeye Hoş geldiniz dostlar duruş ve söyleme bakılırsa beklemeye devam edin diyorlar 4,5 yıl sonra Neyi seçim malzemesi yapacaklar hazır güzel malzeme var ellerinde en güzel malzeme İnciraltı ve Balçova arsalarıdır bunları çözerek ellerindeki malzemeyi neden kaybetsinler vicdanı olan hiçbir insan bu duruma sessiz kalamaz göreve gelir gelmez bu 50-60 yıllık sorunları çözer
Abdullah Özdemir
19 Haziran 2024 Çarşamba 17:19
Bazı insanların rant kazanması için kıyı şeridi olan bölgenin beton yığınına döndürülmesi ülkeye ihanettir .mevcut yapılar mevcut imar planının 3,katindan fazla M2 ye ulaşmıştır gece kondu hâline gelmiştir
Mağdur
19 Haziran 2024 Çarşamba 16:34
Mavişehir, Bayraklı, İstinye park gibi yerlerde de kamu yararı mı rant mı gözettiniz? Toprakların yüzde 96 sının özel mülkiyet olması mı yoksa bu kamu yararı sakızını ağzınızdan düşürmeyen?
Mutlu Yıldız
19 Haziran 2024 Çarşamba 12:14
Merkezimiz bu ortak yaşam dünyamızın orjinalligine madde ve manevi her anlamda doğallıkla daim olmadinin mucadelsi olmaliki gerçek davada yol alındığı belli olsun??!ancak onundişindakidavalarinda bu noktada kendilerini mayalamalarini iyi tutması için davet ederiz.mutlu Yıldız ??????
Kemal
19 Haziran 2024 Çarşamba 03:04
Cemil Tugay, “İnciraltı deyince yeşil dokusunu tamamen kaybetmiş, sık ve yüksek yapılarla, düzensiz ve çıkmaz sokaklarla dolu bir yer hayal edemiyorum." demiş. E zaten, mevcut planda bunların hiçbirisi yok ki, %40 terk, konut için 0,6 emsal, maks 2 kat, turizm için 0,8 emsal maks 3 kat. Çok geniş bir yeşil alan elde ediliyor, ve emsal ve irtifa İzmir''deki en düşük örneklerden biri. Çok yanlış bir ifade kullanmış, bu şehrin başkanına yakışmıyor! İnciraltı mülk sahipleri ve derneği ile hemen görüşüp doğru bilgileri edinip bu yanlış ifadelerini hemen düzeltmeli.
İsmail Yıldız
18 Haziran 2024 Salı 21:52
Ben, bu sefer sayın Cemil Tugay, Balçova belediye başkanımız sayın Onur Yiğit ve İnciraltı gelişim derneği başkanı sayın Tayfun Karabulut ile Çevre şehircilik bakanlığı yetkilileri, en kısa zamanda toplanıp bu konuyu çözerek, İnciraltı gibi büyük bir ekonomik potansiyelin de önünü açarlar..
Makbule
18 Haziran 2024 Salı 15:21
İnciraltı meselesi ve Balçova arsa mağdurları diye yıllardır bas bas bağıran binlerce insan ve bu insanları duymazdan gelen görmezden gelen siyasi anlayış beceriksiz yönetim İzmir için büyük Ayıptır gerek İnciraltı gerekse bana cevap arsa mağdurlarının yerleri sorunlu değildir çok güzel bir planlama ile her iki yerde İzmir''e kazandırılabilir bakın Türkiye genelinde nerelere neler yapılmış ne sorunlar çözülmüş ne olmaz denen işler olmuş Her şeyin bir çözümü olduğu gibi bu yerlerde insanların atalarından kalan alın teri ile alınan yerlerdir bunların İzmir''e ve insanlara gerçek Toprak sahiplerine kazandırılmaması için hiçbir sebep neden yok şimdi Cemil Tugay başkanın yapacağı öncelikli işlerin başında bu iki yerin Toprak sahiplerinin sorununu çözmektir otla çöple showla geçirilecek zamanlar değil artık insanlar başınız sokacak bir ev istiyor çoluğumuzu çocuğumuzu okutamıyoruz kiramızı ödeyemiyoruz ve topraklarımız orada Atıl yatıyor Allah razı olsun Tayfun başkandan dernek başkanı ancak bu kadar başarılı olur durmadan pes etmeden yorulmadan arıyor Ben bir Balçova arsa mağduruyum maalesef bizim Tayfun Bey gibi bir başkanımız yok sahipsiziz eminim Tayfun Bey gibi bir başkanımız olsaydı bizim arsalarımız da şu an çözülmüştü İnciraltı bir şekilde bir yol aldı Sayın Atilla Bey''in sayesinde ama Balçova arsa larından hiçbir ses yok Başkan diyor ki 5 aydır bakanlıkta dosya bunu söylüyor Ee ne düşünüyorsunuz Peki 5 aydır bakanlıkta bekliyorsa bunu belediye meclisinde söylüyorsunuz da o zaman Hadi Kalkın gidelim Bakanlığın önünde yatalım o şekilde söylemiştiniz seçimden önce veya gidin Ankara''ya takip edin dosyayı Yani bunun üzerinden hala bir siyasi rant devşirme peşindesiniz Yani biz dosyayı gönderdik Bakanlığın suçu bekletiyor takip edin 2024 senesinin de yarısını geçtik Ömür geçti vergileri ödüyoruz sabırla bekliyoruz gecekondu yapmadık işgal yapmadık 5 yıl giden Başkan kandırdı artık kandırılmak istemiyoruz Artık yalan istemiyoruz

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz