Ege'de Son Söz

Başkan Tugay açıkladı… İzmir Otogarı’nın durumu ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Otogarı’nın sürecine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay, “Bir şartname hazırlanıyor. Orada vatandaşın şikayetine konu olan problemler belirtilecek ve bunların düzeltilmesi istenecek. Bu şartname ile birlikte yeniden bir ihale yapılacak” dedi.
Başkan Tugay açıkladı… İzmir Otogarı’nın durumu ne olacak?
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egemenlik Evi’nin içerisinde yeni açılan Çetin Emeç Basın Toplantı Odası’nda 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İzmir Otogarı’nın sürecine dair önemli açıklamalarda bulunan Tugay, “Bir şartname hazırlanıyor. Orada vatandaşın şikayetine konu olan problemler belirtilecek ve bunların düzeltilmesi istenecek. Bu şartname ile birlikte yeniden bir ihale yapılacak. Ancak daha önceden yapılan sözleşmede mevcut işletici olan İZOTAŞ’ın sözleşmede öncelik hakkı var o nedenle muhtemelen yine onlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş.’nin (İZOTAŞ) 25 yıl önce kazandığı ihalenin süresinin dolduğunu, buna rağmen firmanın otogarı boşaltmadığını açıklamıştı. Firmanın dava açması sonucunda süreç kilitlenmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Soner d
3 Eylül 2024 Salı 21:31
Rezalet
Serdar
31 Temmuz 2024 Çarşamba 00:35
Yıkılıp kemelpaşa tarafına yeni otogar yapılmalı izmire yakışmayan eski bir yapı
İzmirli vatandaş
29 Temmuz 2024 Pazartesi 14:26
Sizi hem şikayet eden hemde süresi bittiği halde çıkmayan firmaya sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen bir firmaya nasıl öncelik tanınıyor başkanım burada çelişki yok mu bu kadar kira gelirini belediye alacağı yerde süresi biten firma alıyor
Adem izmir
27 Temmuz 2024 Cumartesi 22:02
İzmire yakışmayan bir otagar, şu anda insanlar araçla yolu bulayacağı gibi, yayada yürüyemez durumdadır. Odunu koysalar seçiyoruz ya biz İzmirliler. Her gelen gideni aratarak odunları sırayla seçiyoruz ve izmirin sorunundan, konuşuyoruz. Yapılan hiç bir hizmet bizler için değil, şirketlerin ihalesine göre, kazancına göre yapılıyor izmirde. Yazık yazık utanıyorum yolsuz altyapısız kokar izmirden Bu ülkede tuz kokmuş artık
Ali
27 Temmuz 2024 Cumartesi 09:16
Sayın başkan otogarın sözleşme süresinin dolmasına yakın yani 2023 yılı içerisinde mevcut işletmeciler otogara hizmet vermeye başladılar sizce bu manidar değil mi mevcut otogarın izban bağlantısının olmaması ısıtma hizmetlerinin yetersizliği yağmur sonrası otogar içerisinde oluşan sel durumları için mevcut otogar yeterli midir mevcut otogarın farklı bir bölge içerisinde izban ile bağlantılı olacak şekilde yeniden yapılması güzel izmirimize yakışmaz mı
Yilmaz
26 Temmuz 2024 Cuma 17:55
Wc Lee leş çok kotü
Hayrullah
26 Temmuz 2024 Cuma 17:42
Otogarın içi ayrı bir sıkıntı ya otogar çevresi yazıklar olsun yıllardır iki kürek asfalt atıpta çevre düzenlemesin yapamadılar. Beceriksiz, kifayetsiz chp belediyeciliği izmirin kaderi olmamalıydı.
Izmirli
26 Temmuz 2024 Cuma 17:38
Çok pis, karma karışık, varoş bir otogar. Leş gibi bir otogar
Poyraz
26 Temmuz 2024 Cuma 13:24
İzmir otogarı Türkiye''de en karışık otogar bence düzeltilmesi gerekiyor yabancı yolcular için bir karmakarisik
Ödemişli
26 Temmuz 2024 Cuma 11:22
Gerçekten otogarın durumu içler acısı. Konya otogarından örnek alınmalı. Bunu sık sık Konya-İzmir yolculuğu yapma durumunda olan bir Egeli olarak söylüyorum.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz