Ege'de Son Söz

Başkan Soyer: Yüreği her zaman sizinle olan bir ağabeyiniz var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayındır Çırpı’da Roman yurttaşlarla bir araya geldi. Sepet yapımı ile ünlü yörede üretimi desteklemek için sepet örücülüğü eğitimi başlatacaklarını ve üretilen sepetleri alacaklarını söyleyen Başkan Soyer, Roman vatandaşların sorunlarının çözümü için bir ağabey olarak her zaman yanlarında olacağını söyledi. 
Başkan Soyer: Yüreği her zaman sizinle olan bir ağabeyiniz var
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Mayıs 2023 Cuma 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bayındır’da Çırpı mahallesini ziyaret ederek burada yaşayan Roman yurttaşlarla bir araya geldi. Programa CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Güzel Parti İzmir İl Başkanı ve Genel Sekreteri Cafer Heptepe, muhtarlar ve meclis üyeleri de katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçimlerini sepet yaparak sağlayan bölge halkına destek vererek zamanla unutulan sepet yapım işinin yeniden cazip hale getirilmesini sağlayacaklarını söyledi. Köyde sepet ören sayılı isimlerden Raci Kıyı ile bir süre sohbet eden Başkan Soyer, gençlerin sorunlarını da dinledi.  

“Yaşadığınız mağduriyet bir kader değil”
Ardından kendisini bekleyen topluluğa seslenen Başkan Tunç Soyer, iki gün sonra önemli bir seçimin olduğunu hatırlatarak, “Bu seçim bir cumhurbaşkanlığı seçimi. Ama emin olun bu seçim ne AK Parti ile CHP arasında, ne Tayyip Bey ile Kemal Bey arasında. Bu seçim bir rejim seçimi. Bir sistem seçimi. Ya 21 yıldır olduğu gibi tek adamla devam edeceğiz ya da halkın iktidarını kuracağız. İki tercih var. Bu seçim o seçim. O nedenle bu seçimin hizmetle, muhafazakârlıkla, milliyetçilikle alakası yok. Bu seçim halkın iktidarı ya da halkın olmayan bir iktidar demek. 21 yıldır bu memlekette yaşanan yoksulluk, bu mahallede yaşanan yoksulluk bir kader, mecburiyet değil. Sizin onlarca yıldır yaşadığınız mağduriyet bir kader değil” dedi.

“Yoksulluk sizin iktidarınızda biter”
Bu hikayenin sonuna geldiklerinin altını çizen Başkan Soyer, “Her birinizden rica ediyorum; mutlaka sandığa gidin. Ve tek adamdan değil, halkın iktidarından yana oyunuzu kullanın. Eğer böyle yaparsanız bambaşka bir Türkiye kurulacak. Burada halı saha yapılması, düğün salonunun yapılması... Bunları yapacağız. Ama mesele şu; siz bu kulübelerde, bu yoksulluk içinde yaşamaya devam edersiniz. Belediyenin buna gücü yetmez. Önemli olan yoksulluğu bitirmek. O da ancak halkın iktidarında, yani sizin iktidarınızda olur. Onun için tek adamdan vazgeçme seçimidir bu. Tek adamı bırakıp, halkın iktidarının önünü açmaktır bu seçim” diye konuştu.

Sepet örücülüğüne destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, köyde sepet eğitimini başlatacaklarının müjdesini de vererek, her ay 100 tane sepet alacaklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Seferihisarlı
27 Mayıs 2023 Cumartesi 08:02
Sayın SOYER ağabeylik değil belediye başkanlığı yapınız,gelecek seçimlerde ne kadar borç bıraktığınızı göreceğiz,Seferihisardaki borçları biliyoruz,seçimler bittikten sonra yurtdışı gezilerine başlarsınız,deprem bölgesi bitti artık...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz