Ege'de Son Söz

Başkan Kınay'dan o habere tepki: Yargı önünde hesaplaşacağız!

Seçim kampanyası süreci ile ilgili yolsuzluk iddialarına dair açıklama yapan Başkan Helil Kınay, yargı yolunu işaret etti. Kınay açıklamasında "Aynı yerden düğmeye basılarak yapıldığı anlaşılan, yürüttüğüm siyasi kariyerimi ve toplumsal mücadelemizi zedelemeye yönelik, aslı olmayan isnatlarla yapılan haberler ile ilgili olarak; bu haberleri yapan ve yaptıranlar ile ilgili yasal süreçleri başlattığımı ve yargı önünde sonuna kadar hesap soracağım" dedi.
Başkan Kınay'dan o habere tepki: Yargı önünde hesaplaşacağız!
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Temmuz 2024 Salı 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Başkan Helil Kınay, Oda TV'de yer alan iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Haberde CHP'nin seçim kampanyası sürecinde yolsuzluk yapıldığı ileri sürülmüştü. 

Yıllardır kamu ve halk yararına  yürütmüş olduğu mücadeleyi Karabağlar Belediye Başkanı olarak da sürdürdüğünü ifade eden Başkan Kınay süreci yargıya taşıyacağını belirtti. 

Başkan Kınay'ın açıklaması şu şekilde:

"Yıllardır hak, hukuk, emek ve adalet yolundan ayrılmadan kamu ve halk yararına  yürütmüş olduğum mücadelemi bugün de Karabağlar Belediye Başkanı olarak aynı anlayış ve onurla sürdürmekteyim.

Geçtiğimiz günlerde çeşitli internet haber sitelerinde, aynı yerden düğmeye basılarak yapıldığı anlaşılan, yürüttüğüm siyasi kariyerimi ve toplumsal mücadelemizi zedelemeye yönelik, aslı olmayan isnatlarla yapılan haberler ile ilgili olarak;bu haberleri yapan ve yaptıranlar ile ilgili yasal süreçleri başlattığımı ve yargı önünde sonuna kadar hesap soracağımı kamuoyuna saygı ile duyururum"

NE OLMUŞTU?
Haberde CHP’li belediyelerden uzun yıllardır sürekli birçok festival, konser ve etkinliklerin ihalesini aldığı bildirilen Tuncay Baki Ugantaş’ın seçim çalışmasından ve finansmandan sorumlu olmasını istediği, seçim kampanyasını, başta meclis üyeleri ve birçok iş insanı ve siyasilerin maddi desteği ile organize ettiği ve yaklaşık 25 milyon TL para harcandığı iddia edilmişti.

İddiaya göre; Ugantaş’ın yürüttüğü bu kampanyaya meclis üyelerinden de yaklaşık 2 buçuk milyon TL destek alındığı, alınan paraların Ugantaş’ın annesi Keziban Ugantaş’ın hesabına yatırıldığı ve para trafiğini bu hesap üzerinden gerçekleştirildiği bildirilmişti.

Yine haberde belediye meclis üyelerinin toplanan paraların Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Ugantaş’la Helil Kınay’ın eşi Melih Kınay’ın; seçim sürecinde para trafiği işlemlerinde bizzat yer aldıkları ve İzmir’de birçok kuyumcudan ve döviz bürosundan usule uygun olmayan işlemler gerçekleştirdikleri iddia edildi. Burcu Ugantaş’ın ve Melih Kınay’ın aynı gün ve aynı saatlerde milyonlarca TL bedellik işlemler yaptıkları iddia edildi. Haberde isimsiz bir belediye meclis üyelerinin açıklaması dayanak gösterilerek Ugantaş ve Melih Kınay’ın bu yaptıkları işlemleri; kişilerden toplanan paralarla değil ‘kendi birikimlerimizle kampanyayı yürüttük’ söylemlerini desteklemek amacıyla yapıldığı ifade edilmişti.

Haberde ayrıca Ugantaş ailesinden çok sayıda kişinin belediyede işe alındığı ve seçim sürecinde alınan borçlar sebebiyle Tuncay Ugantaş'a ihtarlar çekildiği iddia ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Eski Delege
23 Temmuz 2024 Salı 23:17
Sayın belediye başkanı ön seçim olmadan atanan belediye başkanları kara göz kaş için olmaz iktidar partisinden hiç bir farkınız yoktur sadece amblem ve ambalajı değişik ras gele...
yazık
23 Temmuz 2024 Salı 19:46
Ugantaş ailesi hint kumaşı mı da her yere atanndı? sadece buna cevap ver yeter.. gencecik yaşta siyasi kariyerini yaktın... yazık.
Yusuf
23 Temmuz 2024 Salı 18:21
Karabaglar la alakası olmayan atanan başkan navigasyon la geziyor hizmet bekliyor karabaglar kentsel dönüşüm alt yapı imar gelişim yollar berbat hizmet yok boş muhabbet cok
Günaltay Sakini
23 Temmuz 2024 Salı 16:57
Atama ile belediye başkan adayı gösterilenin ardında bir gölge vardır.
azimet
23 Temmuz 2024 Salı 15:09
vay vay vay belediyeler ne hale getirildi. yazık
izmir
23 Temmuz 2024 Salı 14:30
oy oy oyy
özgür
23 Temmuz 2024 Salı 13:27
Valla haberin detaylarını okuyunca ki burda ki haberde pey ayrıntılara girilmemiş pek yalan dolan gibi durmuyor. Ayrıca oda tv bu tarz haberlerde genelde haklı çıkmıştır. Ama rahat olun sayın başkan. Hiç bir şey olmaz. 3 maymun oynanır ve zamanla unutulur.
Doğa
23 Temmuz 2024 Salı 13:21
Sayın Başkan, meclis üyesi Burcu Uğantaş'ı başkan yardımcısı yaptığınız yalan mı? Burcu Uğantaş'ın eşi Koray Uğantaş'ı belediye şirketi Karbel'e Genel Müdür yaptığınız yalan mı? Bu aile kadrolaşmasının nedenini açıklayın! İşinize gelmeyince eleştirdiğiniz AKP diliyle konuşuyor ve iddiaları reddediyorsunuz.
can can
23 Temmuz 2024 Salı 13:00
yurdumda vekil, belediye başkanı olmak için çok para harcamak gerekir. bunu herkes bilir. nice değerli insan neden siyasete giremiyor, girmiyor, girse de bir yerlere gelemiyor, çünkü onlar hayatları boyunca ilkeli, ahlaklı yaşamışlardır. bir koltuk sahibi olmak için boyun eğmez, kirli işlere girmez!
23 Temmuz 2024 Salı 12:44
Ateş olmayan yerde duman tütmez. Geçmişte beld.nin yanındaki çarşıda ne fırıldaklar döndürüldüğünü de biliyoruz.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz