Ege'de Son Söz

Başkan Doğan, istifa sayısını açıkladı, o isimlere savaş açtı: Hukuk önünde hesaplaşacağız!

İYİ Parti 5’inci Olağan Kurultayı sonrası yaşanan istifalar hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, “Şu ana kadar kongre sonrası istifa sayısı 400 civarında” dedi. Doğan ayrıca partiye katılım için ise “Kongre sonrası 198 kişi üye oldu” yanıtını verdi. Parti içi yaşanan tartışmaları fırsat bilen ve manipülasyon yapan kişiler olduğunu söyleyen Başkan Doğan, yargı yolunu işaret etti.
Başkan Doğan, istifa sayısını açıkladı, o isimlere savaş açtı: Hukuk önünde hesaplaşacağız!
Haberler / Politika
9 Mayıs 2024 Perşembe 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, yerel seçim sonuçlarının ardından parti içinde yaşanan istifaları ve gündemi değerlendirmek amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

GÖZ ARDI EDİLMEMELİ
Kurultay sonrası istifalar hakkında konuşan Doğan, “5’inci Olağanüstü Kurultayımızın yapıldığı 27 Nisan tarihinden itibaren partimizden binlerce kişinin istifa ettiği, istifaların durdurulamadığı yahut partinin eriyip bittiği iddiaları basınımıza servis edilmeye çalışılmıştır. Teşkilatımızda iddia edilen sayılarda istifaların söz konusu olmadığının altını çizerek; bunun normal bir sürecin parçası olduğunu, istifalarla ilgili değerlendirmeyi yalnızca kurultaya bağlı olarak yapmanın doğru olmayacağını, partimizin yerel seçimlerde arzu ettiği başarıyı elde edememiş olmasının ve İzmir'in ülke genelinden bağımsız dinamiklere bağlı siyasi konjonktürünün de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

1 İSTİFA DA 1000 İSTİFA OLSA DA OLSA BİZİM İÇİN AYNI DERECE ÖNEMLİ
İstifa eden kadar üye kaydı da yapıldığının altını çizen Doğan, “Siyasi parti kademelerinde görev alan ve siyaseti takip eden herkesin bileceği üzere her gün istifalar yaşanacağı gibi yeni üye kayıtları da olmaktadır. Partimizin kurultay sonrasındaki süre içerisinde istifa eden üye sayısı makul kabul edilebilecek bir sayıdır ki bunların tamamının Kurultay bağlantılı olmadığı da izahtan varestedir. Keza bu dönemde yeni üye kayıtlarımız da hızlanmıştır. Dolayısı ile binlerce kişinin istifa ettiğini ileri sürenler müfteridir. Keza bazı ilçelerimizde yüzlerce kişinin istifa ettiği ileri sürülmüş hatta pek çok ilçemizin istifa ettiği haberleri yayılmaya çalışılmıştır. Kongre sonuçları nedeni ile istifa ettiğini açıklayan sadece 2 ilçemiz vardır. Bunun dışında hiçbir ilçe başkanımız görevini bu nedenle bırakmamıştır. Yeni seçilen Genel Başkanımızın ve yeni oluşabilecek teşkilatların önünün açılması için verilen istifaları dahi kongreye bağlamaya çalışarak kendi kötü niyetlerine malzememe yaratmaya çalışanları kınıyorum. Kamuoyunun günlerdir İYİ Parti üye sayısı üzerinden manipüle edilmesini, bir takım gerçek olmayan istifa sayıları ile dezenformasyon yaratılmasını ve partimizin üye sayıları üzerinden tartışma yaratılmasını doğru bulmuyorum ancak bu sayıları veren de üzerinde tepinen de biz değiliz. Zira bizler tek üye yapmak için yazın sıcağında kışın ayazında beklemiş ve bekleyen insanlarız. 1 istifa da 1000 istifa olsa da olsa bizim için aynı derece önemli ve üzücüdür” ifadelerini kullandı.

MANİPÜLASYON YAPANLAR İLE HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ
Hukuk önünde de ilgili söylemlerle mücadele edeceğini belirten Doğan, “Yerel Seçim süreci boyunca bir yandan partimiz için çalışır görünürken diğer yandan ama el altından ama aleni olarak başka partileri destekleyen, partimiz aleyhine açıklamalar yapan, istifalar organize eden, seçimin hemen ardından Kurucu Genel Başkanımızı Türk siyasetinden sileceklerini hicap duymadan üçüncü kişilerle paylaşan, Kurucu Genel Başkanımızın istifası ve Olağanüstü Kurultayımızın ardından dahi seçilen Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu hakkında siyasi ahlaka uymayan söylem ve yorumlarda bulunan, gerek henüz istifa etmemiş olmasına rağmen gerekse partimizden istifa etmiş olduğu halde partimizden başkaca istifaları örgütleyen, kamuoyu nezdinde partimizi ve parti yönetimlerimizi manipülatif açıklamalarla tahrik, tağyir ve taciz edenlerin gayri ahlaki ve anti demokratik tutumları karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızın ve bu kimselerle hukuk önünde de hesaplaşacağımızın da bilinmesini isterim” dedi.

400 CİVARI İSTİFA VAR
Kurultay sonrası kaç istifanın olduğunun sorulmasına yanıt veren Doğan, “Her dönem Yargıtay partilerin üye kayıtlarını açıklar. Onun dışında bu rakamların  söylenmesini doğru bulmuyorum. Çünkü rakam verince o önemsizmiş gibi algılanmasını istemem. Diğer yandan da bu bizim mahrem bilgimiz. Ancak ne yazık ki bu konu tartışmaya açıldığı için sizlerin sorması doğal. Sayı versem bu oyunu yaratmaya çalışanların oyununa dahil olmak olur. Ben daha önce il başkan yardımcılığı da yaptım ve üye sayımızı kampanyalar ile 30 bine kadar çıkarmıştık. Ben göreve geldiğimde bu rakam ciddi derecede düşmüştü. Şu ana kadar kongre sonrası istifa sayısı 400 civarında. Bizim için 1 üyenin gitmesi bile çok önemli ve üzücüdür” ifadelerini kullandı.

KURULTAY SONRASI 198 YENİ ÜYE YAPILDI
Kurultay sonrası kaç yeni üyenin yapıldığının sorulmasına da yanıt veren  Doğan, “Kurultay sonrası 198 yeni üye kaydı yapılmış durumda. Bunların da bir Yargıtay işlem süreci var” dedi.

İKİ İLÇEDE İSTİFALAR ARKADAŞLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN YAPILDI 
Menderes ve Tire ile ilgili de bilgilendirme yapan Doğan, “Menderes ve Tire’de seçim sonrasına kadar görevi sürdüreceklerini, sonrasında teşkilatın güçlenmesi adına istifa edeceklerini zaten belirtmişlerdi. Bu yeni gelecek arkadaşların önünü açmak için yapılacak bir çalışmaydı. İzmir’de 8-10 ilçenin istifa ettiği iddialar tamamen gerçek dışıdır” diye konuştu

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
İYİ Parti’nin yerel seçimlerde süreci doğru yürütülüp yürütülmediği sorusuna yanıt veren Doğan, “Bence Türkiye'de Türk demokrasisi ender görülen bir tutumla karşılaştı. Siyasi etik altında bir tutum yaşandı ve genel başkanımız sonuçları bizzat kendisi üstlendi. Genel Başkanımızın tutunduğu tavır alışkın olmadığımız ancak inşallah bundan sonra da devam ettirilmesi gereken bir süreç. Ben bu sürecin doğru yönetildiğini düşünüyorum. Biz bir karar aldık. Karar neticesinde seçime girdik. Umduğumuz ve beklediğimiz gibi bir sonuç alamadık ancak sandık sonuçları hepimizin başının üstünde. Bizde bu sandıklarda bu seçimlerde yaptığımız hatalardan ders çıkararak doğruları benimseyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

DAHA İYİ YERDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Kurultayla ilgili seçmen bazında nasıl bir geri dönüş alındığı sorusuna da yanıt veren Doğan, “Bir kongre gerçekleştirdik. Dünkü grup toplantısı tüm ülkede merakla izlendi. Benim aldığım dönüşlerde konuşmanın ne kadar etkili ve insanların yüreğine su serpen konuşma olduğu insanlar genelde takdirlerini iletti bize. Sayın Dervişoğlu çok deneyimli bir siyasetçi. Onun ve teşkilatımızın çalışmaları ile partimizin çok daha iyi yerde ve olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN BEKLENTİSİ OLMASA…
İYİ Parti İzmir kurucu İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın sorusuna da yanıt veren Doğan, “Biz ne zaman kongre yaptığımızda beklentisi olmadığında istifa ediyor. 2018'de de kendisi istifa etmişti. Çok tecrübeli siyasetçi, ben onun siyasi tecrübesine uygun bir tavır içinde olmasını beklerdim. Ancak partimiz ve siyasi geleceğimizi sayın Ulupınar'a göre şekillendirme durumumuz yok. Bizler İYİ Parti'yi kişiler üzerinden dizayn etmiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

vatandas
9 Mayıs 2024 Perşembe 23:50
kiminle ne hesaplasacaksın ya oncelıkle izmirde aldıgınız rezil sonucun hesabını verın bakalım izmirdeki hezimet ve husran sonrası nedne istifa etmeyı dusunmuyorsunuz

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz