Ege'de Son Söz

Bakanlık kararını verdi… Torbalı’ya tehlikeli atık izni!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Torbalı’daki organize sanayi bölgesindeki bir tesiste tehlike atıkların toplanmasına izin verdi.
Bakanlık kararını verdi… Torbalı’ya tehlikeli atık izni!
Haberler / İş Dünyası
17 Kasım 2022 Perşembe 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - Prorec Recycling Enerji Atık Yönetimi Şirketi’nin atık ara depolama tesisi ile ilgili başvurusu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararını verdi.

Proje tanıtım dosyasını inceleyen Bakanlık Torbalı’da tehlikeli atık toplanmasına izin verdi. Dosyada yer alan bilgilere göre organize sanayi bölgesindeki mevcut bir tesiste yıllık 60 bin ton tehlikeli atık (nükleer atık hariç) toplanmasına izin verdi. Proje maliyeti ise 630 bin TL olacak.

Tanıtım dosyasında şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizde hızlı ekonomik büyüme, şehirleşme, nüfus artışı ve refah seviyesinin yükselmesi gibi faktörler, atık türlerinin ve miktarının artışına sebep olmaktadır. Artış gösteren bu atıkların yönetimi, her bir atık türü için ayrı yönetim sistemi kurmak yerine tüm atıkları içine alan entegre bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu kapsamda tesiste atık üreticilerinden temin edilecek atıkların mevzuata uygun koşullarda ve sürelerde depolaması yapılarak Çevre İzin ve Lisansı bulunan tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanım/bertaraf tesislerine gönderimleri hedeflenmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz