Ege'de Son Söz

Bakanlığa başvurdu… Koruma alanına demir perde!

Özel çevre koruma statüsündeki Karaburun’da yeni bir güneş enerji santralinin kurulması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘çevresel etki değerlendirme’ süreci başlattı.
Bakanlığa başvurdu… Koruma alanına demir perde!
Haberler / Enerji
14 Kasım 2022 Pazartesi 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - RES projelerine karşı bölge halkının tepkileri ile pek çok kez gündeme gelen Karaburun bu sefer de güneş enerji santralleri hedefi altında.

Muğla Fethiye merkezli Mak Solar Enerji Anonim Şirketi, Karaburun’a güneş enerji santrali dikmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Bakanlığa sunulan proje tanıtım dosyasına göre Eğlencehoca Mahallesi sınırları içerisinde kalan 1893, 1894, 1895 ve 1897 parsellere güneş enerji santrali dikilmesi planlanıyor.

Kare Enerji Üretim Şirketi’nden kiralanan 81 bin 125 metrekare büyüklüğündeki 4 parsele 6 MWm gücünde 15 bin panel dikilmesi hedefleniyor.

1/100.000 Ölçekli İzmir Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı’na santral alanı ‘Tarım Alanı ve Özel Çevre Koruma Alanı’ sınırları içerisinde kalıyor. Şirket bu yatırım için 84 milyon 645 bin TL yatırım yapmayı planlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz