Ege'de Son Söz

Aydın'da 1 milyarlık kripto vurgunu!

Aydın merkezli 17 ilde sahte internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yaptıkları suçlamasıyla 38 kişi gözaltına alındı. Zanlıların bu suçlardan elde ettikleri gelirleri kripto paraya çevirerek aklamaya çalıştıkları, MASAK ile yapılan çalışmalar sonucu bu yolla 1 milyar 49 milyon 174 bin liralık kripto para işlemi yapıldığı tespit edildi.
Aydın'da 1 milyarlık kripto vurgunu!
Haberler / Ege
24 Mayıs 2024 Cuma 09:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Aydın, İzmir, İstanbul, Hatay, Ankara, Sakarya, Diyarbakır, Gaziantep, Manisa, Bartın, Tekirdağ, Van, Balıkesir, Sivas, Samsun, Kütahya ve Uşak'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 38 kişi "bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklama" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin ürün satışı gerçekleştirilen internet sitelerinin ara yüz ve bağlantı adresleriyle sahtelerini oluşturarak dolandırıcılık yaptıkları, sosyal medya platformlarından da kendilerini asker, polis ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak eşya satma vaadinde bulundukları öğrenildi.

Zanlıların bu suçlardan elde ettikleri gelirleri kripto paraya çevirerek aklamaya çalıştıkları, MASAK ile yapılan çalışmalar sonucu bu yolla 1 milyar 49 milyon 174 bin liralık kripto para işlemi yapıldığı tespit edildi.

Aydın'ın Nazilli ilçesine getirilen şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

ali alkantara
24 Mayıs 2024 Cuma 14:24
"Bu tür dolandırıcılık olaylarını duydukça gerçekten çok üzülüyorum ve kızıyorum. İnsanların emekleriyle kazandığı paraları bu şekilde çalmak çok büyük bir haksızlık. İnternet ve sosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi, ancak bu durum kötü niyetli insanların da işine yarıyor. Devletin ve güvenlik güçlerinin bu tür suçlarla mücadele etmesi çok önemli. Operasyonun 18 farklı ilde eş zamanlı olarak yapılması ve bu kadar çok kişinin yakalanması sevindirici. Bu olay, hem suçlulara güçlü bir mesaj veriyor hem de toplum olarak bize daha dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca, kripto paraların suçlular tarafından nasıl kullanıldığını görmek biraz endişe verici. Kripto paraların daha sıkı denetlenmesi ve düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım bu tür operasyonlar artarak devam eder ve suçlular hak ettikleri cezayı alır. Biz de interneti kullanırken daha dikkatli olmalı, şüpheli durumlarda yetkililere haber vermeliyiz."
kskleeleo
24 Mayıs 2024 Cuma 11:05
paraya bak !

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz