Ege'de Son Söz

Antik kentte vatandaşlardan protesto... Efes'te skandal!

Efes Antik Kenti ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, özel bir şirketin Celsus Kütüphanesi’ndeki organizasyonu yüzünden alana alınmayınca durumu protesto etti.
Antik kentte vatandaşlardan protesto... Efes'te skandal!
Haberler / Kültür - Sanat
18 Haziran 2024 Salı 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Arkeofili.com'dan Erman Ertuğrul'un aktardığına göre, 17 Haziran 2024 günü, Kurban Bayramı tatilinde Efes Antik Kenti’ni ziyaret eden insanlar, örenyerinin girişinde bir yazıyla karşılaştı. Yazıda, Celsus Kütüphanesi’nin gece müzeciliğine kapalı olacağı yazıyordu.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Normal günlerde bile oldukça fazla insan tarafından ziyaret edilen Efes, bayram tatili nedeniyle daha da kalabalık oluyor. Örenyerini gezmeye başlayan ziyaretçiler, Celsus Kütüphanesi’ne geldiklerinde kütüphanenin bir barikat ile çevrildiğini gördü. Önüne masalar hazırlanan antik kütüphanede özel bir tur şirketinin organizasyonu olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine barikatın etrafında biriken kalabalık duruma tepki göstermeye başladı. Yuhalamalar ve ıslıklar eşliğinde organizasyona tepki gösteren ziyaretçiler, kütüphane alanına girmek istedi. Bunun üzerine bir süre sonra organizasyon ekibi alandaki masaları kaldırdı ve bu sırada kütüphanenin ışıkları da kapatıldı. Karanlıkta kalan kalabalık, durumu sosyal medyaya taşıdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Selçuklu
18 Haziran 2024 Salı 12:49
EFES harabeleri ve Kütüphane de her zaman geceleri yemek ve müzik organizasyonları olur ama bu sene Efes gece ziyaretlerine açıldığı için gece ziyaretçileri gördüğü için bu protesto olmuştur elbette ki bu etkinlikler bedava değildir onun için gerekli önemlerin alınarak gerekli olan organizasyon yapılmalıdır kimse durumdan vazife çıkarmasın...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz