Ege'de Son Söz

Almanya'dan Osman Kavala paylaşımı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, "Osman Kavala'nın hapsedildiği her bir gün fazla. Yargıtay'ın kararı, Türkiye'de insan hakları ve hukukun üstünlüğü açısından yıkıcı bir sinyaldir" ifadelerini kullandı.
Almanya'dan Osman Kavala paylaşımı
Haberler / Dünyadan
30 Eylül 2023 Cumartesi 08:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'e verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı.

Karara tepki gösteren Almanya Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye, AİHM'e karşı yükümlülüklerini ihlal ediyor" ifadelerine yer verdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda, "Osman Kavala'nın hapsedildiği her bir gün fazla. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin tarafı olan Türkiye, her geçen gün yükümlülüklerini ihlal ediyor. Yargıtay'ın dünkü kararı, Türkiye'de insan hakları ve hukukun üstünlüğü açısından yıkıcı bir sinyal" açıklaması yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Ali Cengiz Kurt
30 Eylül 2023 Cumartesi 10:01
alman ve ab soysuzları sadece konuşur ve menfaatleri gereği rte yi destekler.bakmayın sözlerine hepsi insanlık düşmanıdır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz