Ege'de Son Söz

AK Partili Kaya’dan ‘Buca Cezaevi’ kararı için yorum: İstemezükçüler hüsrana uğrayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkımı gerçekleştirilen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan edilen Buca Cezaevi arazisi ile ilgili mahkemenin verdiği kararı yorumladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rezerv alan kararının iptali için açtığı davanın Büyükşehir lehine sonuçlanması ile ilgili konuşan Kaya,  “eski planı geri döndürüp burayı tekrar AVM yapmak isteyenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Yargısal süreç devam ediyor. İzmir'in hayrına olan her şeye karşı çıkan istemezükçüler hüsrana uğrayacak” dedi.
AK Partili Kaya’dan ‘Buca Cezaevi’ kararı için yorum: İstemezükçüler hüsrana uğrayacak!
Haberler / Politika
26 Ekim 2023 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- Geçen sene yıkımı gerçekleştirilen Buca Cezaevi'nin bulunduğu alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan edilmişti.

Rezerv alan kararı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınarak iptali istenmişti. İzmir 6. İdare Mahkemesi, bilirkişi raporu doğrultusunda rezerv alan kararını iptal etti.

Cezaevinin yıkımı ve planlama sürecinin önemli aktörlerinden olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise davacı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.

-MAHKEMEDEN KARAR... BUCA CEZAEVİ SİL BAŞTAN!

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kaya şunları söyledi:

Yılların kronikleşmiş sorunu olan Buca Cezaevi sorununu biz çözdük. Cezaevini yıktık ve CHP'li Büyükşehir'in AVM planını da kaldırdık. Cezaevi arazisinden açılan yol ile Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açtık. Buca Belediyesi'ne tahsis ettiğimiz pazaryeri alanı, bölgedeki büyük bir sorunu çözdü. CHP AVM yapmak istedi, biz ise yeşil alanı, rekreasyon alanı, eğitim alanı, otoparkı, pazaryeri ile burayı Buca'mıza kazandırdık. Buca Cezaevi planlarına dava açan, eski planı geri döndürüp burayı tekrar AVM yapmak isteyenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Yargısal süreç devam ediyor. İzmir'in hayrına olan her şeye karşı çıkan istemezükçüler hüsrana uğrayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

TC misafir
26 Ekim 2023 Perşembe 21:02
Sizin planınızda arazinin büyük bölümü 5 katlı ticaret + konut alanı olarak planlanmış bahsettiğiniz yeşil alan ise neredeyse göstermelik olarak yer alıyordu Mahmut Bey. Madem İzmiri ve halkı bu kadar düşünüyorsunuz o zaman Bucalıların istediği bölgenin komple yeşil alan - park olması için çaba gösterir yerel seçimlerden önce bu sorunun çözümü için uğraşırsınız tabi samimiyseniz. Sitem ettiğiniz konu sizin önerdiğiniz plan ise orada yeşil alan yok denecek kadar az bölge artık betona doymuş durumda. Bucalıların isteği sizin için biraz olsun önemliyse bölgenin komple yeşil alan olması için mücadele edersiniz. Neden açık açık buranın komple yeşil alan olmasını istiyorum demiyorsunuz çünkü amacınız alanın çoğunu yapılaşmaya açmak. Sizin önerdiğiniz planlarda 5 katlı ticaret + konut yapılaşması mevcut kimseyi kandırmayın.
26 Ekim 2023 Perşembe 19:08
Sanırsın yeşil vadi yapacak. İsterük dediği de apartman+AVM.
izmir matrahı
26 Ekim 2023 Perşembe 19:00
bu vekile zerre güvenmiyorum .
26 Ekim 2023 Perşembe 18:45
Yahu kim AVM olsun diyor? 25 sene önce AKP'li Şeboy'un yaptığı planı ısıtıp ısıtıp sürekli gündeme getiriyorsunuz. Yeni planda da AVM yok mu? üstüne apartman da gelmiş.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz