Ege'de Son Söz

AK Partili İnan ‘ittifak için duyumlarımız var’ dedi ve ekledi: Olan Özlale’ye olacak!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, CHP ile İYİ Parti arasında İzmir üzerinden pazarlıklar yapıldığına dair duyumlar aldıklarını söyledi. İnan açıklamasında “İstanbul, Ankara’yı CHP kazansın, İzmir’i de bize verin diye CHP’li yetkililerin pazarlık yaptığına ilişkin iddialar mevcut. Olan Ümit Özlale’ye olacak diyorum ben. Akşener’de Ümit Bey’in arkasında duracak inancı ve iradeyi göremiyorum. Bir gün öyle, bir gün böyle diyor. Dün sözünden dönen bugün de döner” dedi.
AK Partili İnan ‘ittifak için duyumlarımız var’ dedi ve ekledi: Olan Özlale’ye olacak!
Haberler / Politika
14 Kasım 2023 Salı 08:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programda yerel seçimler masaya yatırıldı.

Yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını söyleyen AK Partili İnan, “İster genel ister yerel AK Parti gençlerle imtihanını hep başarı ile veren parti oldu. Diğerleri sınıfta kaldı. Yerel seçimde de böyle olacak. Ülke genelinde 18-30 yaş arası 930 insanı belediye meclislerine taşımışız. Aynı oranı ya da üstünü gençlik kolları olarak üyelerimizi mecliste göreceğiz diyoruz. Belediye işi biraz genel seçime göre zor… Kamuoyunun sizi tanıması, kamuoyunun sizi tanıyabilecek oy verecek rüştünüzün olması özellikle gençler için biraz zor. Ama şunu söyleyeyim. 1937 meclis üyemizin çoğu kendisini ispatlamış. Kamuoyu tarafından tanından vatandaşla iç içe olan ve deneyim kazanan gençlerin belediye başkan adayı olması bizleri mutlu eder. Biz her seçime rasyonel bakarız. Her bölgede kazanıp AK Parti belediyeciliğini oraya götürmek istiyoruz. Buralarda genç adaylarımızı birçok yerde görmüş olacağız. AK Parti seçim konusunda en tecrübeli siyasi hareketlerden bir tanesidir. İş yerel seçime geldiğinde cumhurbaşkanımız, belediye başkanlığından cumhurbaşkanlığı makamına geçen tek kişi diyebilirim. Belediyecilik işi cumhurbaşkanımız çok iyi bilir. AK Parti yerel yönetimler partisidir. Yerel yönetimlerden başlayarak güçlenen bir siyasi hareket. Bizim en iyi bildiğimiz iş yerel yönetimler… Tüm seçim mahallinde AK Partili belediye başkanlarının kazanması için 28 Mayıs’ın ertesi günü ortaya koymaya başladık. Hazırlıklarımızı en hızlı biçimde bitirip vatandaşlarımıza kadrolarımızı takdim edip vaatlerimizle bu yüzyılın şehircilik ihtiyacını vizyonumuzu aktaracağız” dedi.



ÇEŞME’Yİ ALACAĞIZ

CHP’den gelen ‘Bursa, Manisa, Balıkesir, Denizli gibi illeri yeniden alacağız’ açıklamalarına yanıt veren AK Partili İnan, “CHP’de aynı mühendislik kafasını ortaya koymaya çalışıyorlar. Milletin iradesinin çeşitli mühendislikler ile çözme çabaları beyhude çıktı. Ortaya koydukları mühendislik çalışmaları çöp oldu. Siyaset insan işi, gönül işi… O nedenle taleplere, şikayetlere duyarsız kalmama işi bugün Bursa’da, Konya’da, Balıkesir’de vatandaşların ne düşündüğü önemli…  İstanbul ve Ankara’da vatandaşı memnun edecek tek bir kalem icraat dahi koyamadılar. Bu illerde netice almayı kesinlikle beklemesinler. Buralarda AK Parti belediyeciliği gibi İstanbul ve Ankara’da yaşanan yol kazaları telafi edilerek güçlenerek AK Parti belediyeciliğine hizmet edecekler. Daha önce de söylemiştim, şimdi de söylüyorum. Çeşme’yi alacağız” ifadelerini kullandı.



AKŞENER’DE ÜMİT BEY’İN ARKASINDA DURACAK İNANCI VE İRADEYİ GÖREMİYORUM

CHP ile İYİ Parti arasındaki yeni ittifak yapılacağına dair duyum aldıklarını söyleyen İnan, “İzmir’imizi de çeşitli pazarlıklara konu ediyorlar. Buna dayalı iddiaları duyuyoruz. İstanbul, Ankara’yı CHP kazansın, İzmir’i de bize verin diye CHP’li yetkililerin pazarlık yaptığına ilişkin iddialar mevcut. İYİ Parti’de yakın zamanda ittifak meselesinden kaynaklı arka arkaya istifalar oldu. Olan Ümit Özlale’ye olacak diyorum ben. Ben havalimanında gelirken Ümit Özlale’nin afişlerini gördüm. 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü ile ilgili… Billboardın altında İzmir büyükşehir adayı yazıyordu. Ümit Bey ile tanıştım bir program vesilesi ile… Adaylığa erken soyundu, genel başkanına güvenerek soyundu. Bu haftaki tartışmaları kendisine hatırlatmak istiyorum. Bugün İYİ Parti’den istifalar var. Nedeni ise CHP ile ittifak yapılmayacağından dolayı istifaların olduğu söyleniyor. Ümit Bey, siyasette herhalde çok yeni veya yeni bir zemin yoklaması yapıyor. Bunu da İzmir sütünden yapıyor. Aday olmasından daha doğal bir şey yok ama bu haftaki tartışmalar gibi güvendiği genel başkanının 6’lı Masa için nasıl eleştiri oklarını yükselttiği kürsü konuşmasını hatırlatmak istiyorum. 48 saat dolmadan da o masaya nasıl döndüğünü de hatırlatmak istiyorum. Çok büyük laflar etti. Akşener’de Ümit Bey’in arkasında duracak inancı ve iradeyi göremiyorum. Referansı da hem bu haftaki istifalar hem de seçimden önceki o kirli ittifak süreçlerindeki ikircikli tutum…  Bir gün öyle, bir gün böyle diyor. Dün sözünden dönen bugün de döner” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Bedelli askerlik
14 Kasım 2023 Salı 23:23
Bugün yine kahve içenlere baskı yapılmış. Kahveci kahveci gezeceğinize Filistin'e gitseniz daha iyi olmaz mı? Reis bedelli diyen "aslanları" sahada görelim.
Bülent Işık
14 Kasım 2023 Salı 20:21
Boşuna Büyükşehir ve merkez ilçelerde enerjinizi harcamayın. Kınık, Kiraz,Bergama,Menemen ve Aliağa'yı kaybetmemeye bakın. Bilhassa Zeytinli Parkın içinden 6 şeritli yol geçirdiğiniz Aliağa'yı.
14 Kasım 2023 Salı 12:23
İyi de bundan size ne! Siz gidin İsrail'i kahvecide oturup, protesto edin.
izmirli
14 Kasım 2023 Salı 11:31
tavuk ambar açlık... doymadılar doymadılar.. ama izmirden mama çıkmaz.. bay bay..
mehmet
14 Kasım 2023 Salı 11:30
hayalsiz yaşam varmıdır .............
Objektif Yorum
14 Kasım 2023 Salı 10:16
Biz İzmir'de seçim kazanamayız demiyor da, olan Özlale'ye olacak diyor. Sayın Özlale seçime girse bile A Ka Pe nin Izmir'de şansı sıfır.
14 Kasım 2023 Salı 09:20
hayaller paris, gerçekler mozambik :)

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz