Ege'de Son Söz

5 limon 80 lira… Üretici battı, fiyat arttı!

Artan üretim maliyetleri ve talep artışı limonun fiyatını uçurdu. Hasat zamanı dalında kalan limonun kilo fiyatı 100 liraya dayanırken İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Hasat zamanı çoğu limon satılamadı, tarlada kaldı. Kalan malların bir de ihracatı var. Millet depoya koydu. Limon azaldıkça, fiyat artıyor , talep de artıyor. Yurt dışına da gidiyor… 5-6 adet limon 80 lira” dedi.
5 limon 80 lira… Üretici battı, fiyat arttı!
Haberler / Tarım
7 Temmuz 2024 Pazar 08:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Son günlerde pazardaki limon fiyatlarında artış yaşanıyor. Salatalara lezzet katan ve yaz mevsiminin serinletici içeceği limonatanın  içeriğinde yer alan limonun kilo fiyatı 100 liraya dayandı.

Egedesonsöz’e  konuşan İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen, limon fiyatlarındaki artış ile ilgili konuştu.

Erişen şunları söyledi:

“Hasat zamanı çoğu limon satılamadı, tarlada kaldı. Kalan malların bir de ihracatı var. Kalan mallar depoya koydu. Limon azaldıkça, fiyat artıyor, talep de artıyor. Yurt dışına da gidiyor… 5-6 adet limon şu an 80 lira. Zaten mal döküldü, satılmadı. Neden satamadılar? Fiyat düşük çekildi. Masraflar çok. Mazotu, şoförü, sigortası, trafik sigortası… Masraf bitmiyor ki! Neredeyse cebimizdeki son parayı vereceğiz”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

İzmir'li
7 Temmuz 2024 Pazar 09:31
Belediyeler narenciye üretim yerlerinde soğuk hava depoları açmalı.Bundan faydalanabilmesi için de Üreticileri kooperatifleşmeye teşvik etmeli.Aksi halde hasat zamanı 1.5 TL olan limon toplattırma masrafını karşılamaz ve tarlada kalır.Durum böyle olunca üretici zarar eder,soğuk hava depoları olan büyük marketler hem piyasayı belirler hem de karlarına kar katarlar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz