Ege'de Son Söz

3'üncü Lig'de Ege takımlarına umut ışığı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 6 Şubat'taki yüzyılın deprem felaketinin ardından aldığı kararla Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon gruplarını lider olarak bitiren takımlar Play-Off oynamadan direkt TFF 3'üncü Lig'e alınırken, 3'üncü Lig ekipleri için de umut doğdu. 
3'üncü Lig'de Ege takımlarına umut ışığı
Haberler / Spor
25 Nisan 2023 Salı 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Federasyon kararıyla 3'üncü Lig'de yeni sezondaki takım sayısı arttığı için bu ligde Play-Off oynamaya hak kazanan takımların da yeni sezonda direkt 2'nci Lig'e alınmasının tartışıldığı iddia edildi. Bölgesel Amatör Lig'den 14 takım birden 3'üncü Lig'e çıkarken, normal şartlarda 3'üncü Lig'den 2'nci Lig'e 3 grubun şampiyonları ve Play-Off birincileri olmak üzere 6 takım yükselecek. 

TFF, deprem sonrası 3'üncü Lig'de de statüyü değiştirirse bu ligdeki 3 grup şampiyonunun yanı sıra Play-Off oynamaya hak kazanan 15 takım daha 2'nci Lig'e dahil olacak. 3'üncü Lig'deki Ege ekiplerinden Karşıyaka, normal sezonun son 4 haftası öncesi 1'inci Grup'ta averajla Play-Off hattında yer alırken, 2'nci Grup'ta ise Kuşadasıspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor Play-Off oynamayı garantiledi. 3'üncü Grup'ta da Efeler 09 SFK Play-Off biletini almaya çok yakın. Futbol Federasyonu'nun bu ligle ilgili açıklamayı 20 Mayıs'ta normal sezon tamamlanmadan önce yapması bekleniyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz