Ege'de Son Söz

'Milletvekilliği mi, il başkanlığı mı?' sorusuna dikkat çeken cevap: Ben de merak ediyorum!

Tarihi Asansör binasında bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi’nde gündem ‘yeni il başkanı’ oldu. İl yönetiminden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifası için ‘arkanızdayız’ mesajı verildiği ve ‘dışarıdan müdahaleler’ için ise ‘engellenmeli’ yönünde tepkiler geldiği aktarıldı. İl Başkan Yücel ise  ‘milletvekili olarak kendinizi görmek ister misiniz’ yönündeki soruya ise ‘bende merak ediyorum’ yanıtını verdi.
'Milletvekilliği mi, il başkanlığı mı?' sorusuna dikkat çeken cevap: Ben de merak ediyorum!
Haberler / Politika
6 Aralık 2022 Salı 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi bugün Tarihi Asansör’de bir araya geldi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi ‘istifa genelgesi’ hakkında bir araya gelen il yönetiminde birçok konu da masaya yatırıldı.

Sabah saat 10:00'da başlaması planlanan toplantı öncesi alana erken gelen il yöneticileri arasında sohbetlerin ve şakalaşmaların yaşandığı görüldü. İl Başkanı Deniz Yücel’in gelmesi ile birlikte basına kapalı toplantıya geçildi. Toplantı ilk olarak saat 10’da kahvaltı ile başlarken, kahvaltının bitimi sonrası 15 dakikalık ara verildi. Ara sonrası İl Başkanı Deniz Yücel konuşmasını gerçekleştirirken, il başkan yardımcılarının da konuştuğu toplantı süreci yaklaşık 2,5 saat sürdü.

BAŞKA TEKLİF GELMEDİ
Toplantı sonrası basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara kısa cevaplar veren Deniz Yücel, toplantıda kendisine il yönetiminden başka istifa söylemleri gelip gelmediği yönündeki soruya, “Hayır, gelmedi” ifadelerini kullandı.

İstifa iddialarına yönelik olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili olarak mı, yoksa il başkanı olarak mı kendisini görmek istediği yönündeki soruya da dikkat çekici bir yanıt veren Yücel, “Ben de merak ediyorum, gerçekten merak ediyorum” dedi.

NELER KONUŞULDU?
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda ise ‘yeni il başkanı’ ve ‘istifa’ konularının gündeme geldiği öğrenildi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifa genelgesi kapsamında süre dolumuna kısa bir süre kala istifa edip etmeyeceği yönünde birçok bilgi kamuoyuna yansırken, Yücel’in bu karar hakkında henüz net bir tutumunun olmadığı toplantıda yer aldı.

İl yönetiminden ise Deniz Yücel ve il yöneticilerinden milletvekilliği için istifalar olması durumunda il yönetimi olarak ‘amasız’ destek olunacağı kaydedildi.

‘YENİ BAŞKAN YÖNETİMDEN OLSUN’
İl Başkan Yardımcıları ayrıca Yücel’in istifası duruunda yeni il başkanın il yönetiminden olması yönünde talebini bildirirken, İl Başkanı Deniz Yücel’in ise il yönetiminin dışından bir atamayı kabul etmeyeceklerini ve yönetim içinden bir ismin seçilmesi için genel merkez ile gerekli görüşmeleri yapacağını ve il yönetiminin moral kaybına uğramaması gerektiğini ilettiği iddia edildi. İl yönetiminin ise bu süreçte tüm ilçelere hakim olan ve onların sorunlarını bilen bir ismin ön plana çıkarılması gerektiğini ve dışarıdan yapılacak müdahalelerin seçim öncesi partiye zarar verebileceğini aktardığı öğrenildi. Bazı il yöneticileri ise bazı belediye başkanlarının yeni il başkanı için yaptığı açıklamaları doğru bulmadığını ve bu süreçte açıklamalara tepki gösterilmesi gerektiği belirtildi. Eski il başkanlarından Tacettin Bayır’ın da ‘il başkanı cebimde’ söylemleri hakkında il yönetiminin Yücel’e yönelik serzenişte bulunduğu da iddia edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

ibrahim Yüncü
7 Aralık 2022 Çarşamba 07:20
Partiye özgü bir davranış mıdır yoksa tüm partilerin adayları da mı böyledir bilemiyorum. İl veya ilçe yöneticisi olan bir kişi kendini kapatır, halka selamı keser farklı bir özgüven kompleksi içine giriyor. Millet vekili olacak insanın bir evvelki görevinde başarısı var mıdır? Yanıtı basit, oyu mu arttırdı? Hayır...
İzmir'li
6 Aralık 2022 Salı 19:42
Atama sosyal demokratlar.Koyun sandığı delegenin önüne merakınızı gidersin.
öner
6 Aralık 2022 Salı 19:00
ne yaptında milletvekili olmayı düşünüyorsun merak ettim.
Mine bademci
6 Aralık 2022 Salı 18:02
İstenmiyorsun artık,düş yakamızdan...
vatandaş
6 Aralık 2022 Salı 15:57
İl başkanı Cebimde. Ne demek yav???
DELEGE
6 Aralık 2022 Salı 15:19
Bu yönetime il kurultayında oy kullanmadım,çünkü dayatma adaylar delegelerin oyunu hiç bir zaman alamaz,şayet ön seçim olursa seçilen adaylar kim olursa olsun oy vereceğiz,olmazsa kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...
Vatandaş
6 Aralık 2022 Salı 15:02
İl başkanlığında ne yaptınız ki milletvekilliginde yapacaksınız, örgütü böldünüz birlik beraberlik yok oldu sadece kendinize çalışıyorsunuz en iyisi bırakıp gidin yerinize örgütü kucaklayan toplayan biri gelsin artık böyle iktidar olunmaz yeter artık
Objektif
6 Aralık 2022 Salı 14:09
Bu arkadaşı çok başarısız ve kibirli bulduğum için kaza ile MV adayı olursa ne oy vereceğim nede verdireceğim! Parti içi tüm kavga ve ayrışmaların, küskünlüklerin tek sorumlusu bu beceriksiz il başkanı şahıs! dilerim ne MV adayı olur nede il başkanı koltuğunda kalır...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz