Ege'de Son Söz

'Ateşle imtihandan geçilerek gelindi bugünlere'

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te düzenlenen törende konuştu. Açıklamasında, "Ateşle imtihandan geçilerek gelindi bugünlere" diyen Kurtulmuş, "Cumhuriyete erişinceye kadar ateşten gömlek, Osmanlı coğrafyasının, bugünkü Türkiye'mize geçişimizin ağır hatıralarıyla biçilmiştir. Biz o ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz" ifadelerini kullandı.
'Ateşle imtihandan geçilerek gelindi bugünlere'
Haberler / Politika
29 Ekim 2023 Pazar 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te düzenlenen törende konuştu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Milli mücadelede vatan bölünmez bir bütündür fikri bütün milletvekilleri tarafından kabul edildi. 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muhaberesi en önemli safhalardan oluşuyordu. Ateşle imtihandan geçilerek gelindi bugünlere.

Amasya Kongresi, Erzurum Kongresi ve peşinden Sivas Kongresiyle Türkiye’de milli mücadelenin ateşi alevlenmiş ve milletimiz büyük bir varoluş mücadelesine kalkışmıştır.

'BİR O ATEŞTEN GÖMLEĞİ ŞEREFLE GİYMİŞ BİR MİLLETİZ'
Cumhuriyete erişinceye kadar ateşten gömlek, Osmanlı coğrafyasının, bugünkü Türkiye'mize geçişimizin ağır hatıralarıyla biçilmiştir. Biz o ateşten gömleği şerefle giymiş milletiz.

Ecdadımız bütün bu cephelerde mücadeleyi vermeseydi emperyalizme karşı vücutlarını siper ederek direnmeselerdi, Anadolu'nun kurtuluşunu gerçekleştiremeyeceğimiz gibi bugün bağımsız millet olarak da yeryüzünde yerimizi alamayacaktık."

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI
Konuşmasında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinen Kurtulmuş, "Tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca katledilen Gazzeliler ve Filistin halkı, geçmişte Cumhuriyetimize giden tüm savaşlarda Anadolu insanı ile birlikte olmuş, dedelerimizle aynı cephede savaşmışlardır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz